Ārzemju latvieši jau šodien organizē vērienīgu līgošanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ārzemēs dzīvojošie latvieši jau šodien un rīt organizē vērienīgu līgošanu, liecina informācija ārzemēs dzīvojošo latviešu portālos.

Kompānija "Sergevi" šodien plkst.16 (pēc vietējā laika) Kousija fermā, Girlijā, Fordstaunā, Navanā, Mītas apriņķī Īrijā rīko paparžu balli - "Pār kalniņu Līgo nāca…", kur par lustīgu dziedāšanu un dancošanu gādās grupas "Apvedceļš" un "Tālbraucēji".

Ballē par jautrību, spēlēm un konkursiem gādās Agnese Eriņa no dziedošās Eriņu ģimenes Latvijā, ielīgot palīdzēs Dublinas latviešu koris "eLVē", teātra studijas "Cita Bedre" aktieri izrādīs ainas no Rūdolfa Blaumaņa "Skroderdienām Silmačos". Darbosies arī gadatirgus "Pār kalniņu Līgo nāca…", kurā varēs iegādāties amatnieku darbus - rotaslietas, adījumus, saldumu pušķus. Darbosies veikala "Lāčplēsis" bufete, "Millenium" bufete, dažādu kulinārijas un kūpinājumu mazumtirgotāji. Reiki meistars Jānis Jansons piedāvās reiki dziedināšanu un austrumu masāžas.

Latviešu centrā Anglijā "Straumēnos" notiks grandiozākie Jāņi ārpus Latvijas, kuru svinības sākās jau vakar un turpināsies šodien, kad plkst.12 (pēc vietējā laika) uz Lielās mājas terases notiks tirdziņš. Plkst.16 sāksies karaoke ar Mārtiņu Puško, plkst.19 uz Lielās skatuves "Pie jautrā oda" izrādīs "Skandinieku" un "Dūdalnieku" uzvedumu, bet plkst.21 zaļumballe kopā ar grupu "Sestā jūdze", bet Zviedru zālē plkst.21 dziedās duets "Helmuts un Liene". Būs arī ugunskurs, bāri un bufetes.

Bostonā latvieši līgos 25.jūnijā Princeses karaliskajā sporta arēnā. Svētkus organizē radošā apvienība "Ražots Latvijā". Plkst.12 (pēc vietējā laika) sāksies Līgo svētku gadatirgus ar konkursiem, rotaļām, sporta aktivitātēm, bet plkst.17 - koncerts, kurā dziedās Aisha, Guntis Veits un Artūrs Palkevičs, Ēriks Gruzniņš, "Kolibri".

Mājaslapā "www.latvianusa.com" izveidota karte par Līgo svētku pasākumiem ASV latviešu centros, kur tie notiek, sākot no 17.jūnija līdz 25.jūnijam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu