Šokējoši: vafeles tikpat kaitīgas kā cigaretes

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no "TV Panorāma" sižeta

Vai jūs ēstu vafeles, ja zinātu, ka to kaitīgums pielīdzināms 10 vienā dienā izsmēķētām cigaretēma? Dāņu profesors Stēns Stenders izpētījis, ka Latvijā ražotas vafeles esot ļoti kaitīgas cilvēka veselībai.

Izrādās -- Latvijā daudzi cilvēki ēd veselībai kaitīgas vafeles, jo Eiropas Savienības direktīvas neaizliedz ražot produktus ar riskanti augstu transtaukskābju saturu. Sastāvdaļās to koncentrācija nav uzrādīta, un tikai pēc rūpīga pētnieciskā darba dāņu profesors Stēns Stenders secina, ka daži no produktiem, kurus mēs ēdam, būtu drīzāk derīgi kurpju spodrināšanai.

Latvijas vafeles kaitīguma pakāpē ieņem augsto ceturto vietu

Dāņu profesors Stēns Stenders izpētījis, ka AS "Laima" ražotās vafeles "Selga" esot ļoti kaitīgas cilvēka veselībai.

Dāņu profesora antitopā, kurā ir vairāk nekā 1000 produktu, Latvijā ražotās vafeles ierindojis ceturtajā vietā. Daudzās valstīs produkti ar augstu transtaukskābju saturu ir aizliegti, taču ES direktīvas to neaizliedz, tāpēc arī Latvijas ražotāji to turpina darīt.

Skatīt pievienoto video


KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu