Ušakova pirmā intervija kopš sabrukšanas pusmaratonā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas mērs joprojām atrodas Vācijas klīnikā Berlīnē un visticamāk Latvijā varēs atgriezties jūlija sākumā. Drīz jau būs pagājis mēnesis, kopš viņš ārstējas pēc spēku izsīkuma „Nordea” Rīgas maratonā.

Ušakovs otrdien intervijā LNT ziņām atzina: „Ar veselību, paldies Dievam, ir labāk, šodien sāksies rehabilitācija, es ceru, ka tas nebūs ilgāk par divām nedēļām un attiecīgi varēšu pēc iespējas ātrāk atgriezties darbā, jo ir daudz kas jādara.”

Lai gan Rīgas dome, pēc mēra domām, strādā kā mehānisms, viņam esot jābūt klāt darbā. Intervijā Ušakovs izteica pateicību sievai un visiem līdzcilvēkiem, kas ziedoja viņa ārstēšanai. „Bez šī atbalsta es te nesēdētu un par darbu nerunātu,” uzsvēra Ušakovs.

Rīgas mērs atklāja, ka ir nokrities svarā par 10 kilogramiem. Sākotnēji pastāvējušas bažas, ka būs nepieciešama aknu transplantācija, taču orgāna darbība ir stabilizējusies. Tāpat lēnām uzlabojas Ušakova nieru funkcijas, vēstīja LNT ziņas.

"Es izbrīnīju ārstus, jo pietiekoši ātri sāku lietot telefonu, lai saprastu, kas notiek gan domē, gan Saeimā. Kolēģi brauca pie manis, strādāju šeit. Esmu gatavs turpināt darbu. Bet, nerunājot par darbu, galvenais, ir klāt Jāņi - turpināsim tradīciju, kad simtiem un desmitiem tūkstoši cilvēku sanāks līgot kopā krastmalā,” sacīja Ušakovs.

Ušakovs pateicās visiem un intervijā novēlēja priecīgus svētkus. Lai gan Ušakovs bija cerējis Jāņus svinēt jau Latvijā, mediķi atgriešanās brīdi atlikuši līdz jūlijam, vēstīja LNT ziņas.

Jau ziņots, ka Ušakovam veselības problēmas sākās 22.maijā, kad viņš startēja "Nordea" Rīgas maratonā. Berlīnes klīnikā Ušakovs tika nogādāts 24. maijā pēc tam, kad no pārkaršanas sindroma bija cietuši viņa iekšējie orgāni, un Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas ārsti ieteica pārvest viņu turpmākai ārstēšanai uz Berlīni, kur ārstiem ir lielāka pieredze šādos gadījumos.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu