"Simtlatnieku" programmā iesaistīti ap 100 000 bezdarbnieku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tā dēvētajā simtlatnieku programmā kopš tās sākšanas iesaistījušies 100 876 cilvēki, savukārt patlaban rindā, lai piedalītos programmā, vēl gaida 37 779 bezdarbnieki, informēja Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA). Kopumā, īstenojot šo programmu, pašvaldībās tika izveidotas 71 794 darba vietas. Šī gada laikā plānots izveidot 23 000 darba vietu.

Pēc 6.jūnijā apkopotajiem datiem, patlaban programmā piedalās 19 705 bezdarbnieku. Visus 37 779 bezdarbniekus, kas gaida rindā, programmā iesaistīt neizdosies, jo kopumā visa gada laikā programmā plānots nodarbināt 43 000 bezdarbnieku, informēja Labklājības ministrijā.

No 2009.gada septembra bezdarbnieki, kas vairs nesaņem bezdarbnieka pabalstu, var strādāt pilnu darba slodzi no divām nedēļām līdz sešiem mēnešiem pašvaldību izveidotās darba praksēs, mēnesī saņemot 100 latu stipendiju. Darba praktizēšana ir viens no Labklājības ministrijas pārziņā esošajiem Sociālās drošības tīkla pasākumiem.

Kā ziņots, no 1.jūlija "simtlatnieku" programmā iesaistītie bezdarbnieki saņems stipendiju nevis 100 latu, bet gan 80 latu apmērā. "Simtlatnieku" programma tiks īstenota līdz 2011.gada beigām.

Algotajos pagaidu sabiedriskajos darbos, kas aizvietos tā dēvēto "simtlatnieku" programmu, divos gados plānots iesaistīt aptuveni 49 000 bezdarbnieku. Nākamgad algotajos pagaidu sabiedriskajos darbos plānots iesaistīt 25 000 bezdarbnieku, savukārt 2013.gadā - 24 000, pasākuma ieviešanai ir nepieciešami aptuveni 23,1 miljons latu.

Bezdarbnieki algotajos pagaidu sabiedriskajos darbos tiks iesaistīti uz četriem mēnešiem. Pasākumam varēs pieteikties tie cilvēki, kas nesaņem bezdarbnieku pabalstu, nav priekšlaicīgi pensionējušies vai sasnieguši pensijas vecumu un reģistrējušies kā bezdarbnieki Nodarbinātības valsts aģentūrā vairāk nekā sešus mēnešus. Pašvaldības būs tiesīgas prioritārā kārtā pasākumā pirmos iesaistīt tos bezdarbniekus, kam tas ir vairāk nepieciešams.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu