Latvijā darbību aktivizējušas atsevišķas radikālas grupas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ņemot vērā pēdējā laika politiskos notikumus, Drošības policija (DP) konstatējusi, ka atsevišķas radikāli noskaņotas grupas aktivizē savu darbību. Liela aktivitāte, visticamāk, būs arī rudenī gaidāmajās parlamenta ārkārtas vēlēšanās.

Aktivizējušies "kreisie"

"Sakarā ar šiem politiskajiem notikumiem valstī atsevišķas radikālās grupas aktivizē savu darbību," otrdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru žurnālistiem pavēstīja Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks.

DP arī pieļauj, ka rudenī, kad paredzamas Saeimas ārkārtas vēlēšanas, šādas grupas būs vēl aktīvākas. "Mēs pieļaujam, ka tā tas būs un tas, visticamāk, būs saistīts ar Saeimas ārkārtas vēlēšanām," minēja iestādes vadītājs, vienlaikus gan prognozējot, ka organizācijas, neskatoties uz aktivitātes pieaugumu, sabiedrisko kārtību ievēros.

Īpašu aktivitāti izrādot kreisā spārna grupas, piemēram, "13.janvāra kustība", kurā aktīvi darbojas Vladimirs Lindermans un Jevgēņijs Osipovs.

Būšot arī citi radikāļi

"Es domāju, ka būs arī citas grupas, kas parādīsies," piebilda Reiniks.

Šādas organizācijas vairāk sevi pozicionē nevis saistībā ar vēlēšanām, bet ar to, ka vēlas demonstrēt sabiedrībai savu eksistenci. Pagaidām radikālās organizācijas gan nekādus Krimināllikuma pārkāpumus nav izdarījušas.

Pagaidām nav zināms arī tas, vai DP iebildīs pret 1.jūlijā aktīvista Ulda Freimaņa plānoto gājienu no Okupācijas muzeja līdz Brīvības piemineklim. Ja pašvaldība lūgs sniegt vērtējumu, DP to darīšot, taču, kamēr DP nav iepazinusies ar pasākuma pieteikumu un citu informāciju, Reinikam bija grūti prognozēt, kāda būs viņa vadītās iestādes atbilde.

Par korānu

Savukārt to, vai pēdējā laikā izdoto divu korānu tulkojumiem būs ietekme uz atsevišķu iedzīvotāju domāšanu radikālā virzienā, Reiniks neņemas prognozēt.

"Pašlaik ir grūti spriest, vai tas veicinās aktīvu kaut kādu radikalizācijas interesi par korānu. Bet interese noteikti pastāvēs. Padzīvosim, redzēsim. Sabiedrībā padiskutēs, un tad jau redzēs," norādīja Reiniks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu