Bērziņš saņems augstākās šķiras Triju Zvaigžņu ordeni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Jaunievēlētais Valsts prezidents Andris Bērziņš 8.jūlijā, sākoties pilnvaru termiņam, saņems Triju Zvaigžņu ordeņa, Viestura ordeņa un Atzinības krusta augstāko šķiru, kā arī Triju Zvaigžņu ordeņa ķēdi.

Prezidentam minētie apbalvojumi pienākas saskaņā ar Valsts apbalvojumu likuma 51.pantu, kurš nosaka: "Valsts prezidents, stājoties amatā, iegūst tiesības uz katra ordeņa augstāko šķiru un Triju Zvaigžņu ordeņa ķēdi."

Saskaņā ar likumu pēc svinīgā solījuma nodošanas, lai sāktu pildīt valsts augstākās amatpersonas pienākumus, Bērziņš ordeņus un ordeņa ķēdi saņems no Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas (V).

Kā ziņots, pirmajā darba dienā, 8.jūlijā, prezidents viesosies Nītaures vidusskolā, kur sākās Bērziņa mācību gaitas, informēja jaunievēlētā prezidenta sekretāre Karīna Rāviņa-Vimba.

8.jūlija rītu Bērziņš uzsāks plkst.9, nododot Valsts prezidenta svinīgo solījumu un sakot uzrunu Saeimas sēdē, informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Pēcpusdienā pēc ziedu nolikšanas Brāļu kapos prezidents noslēgs dienu ar Nītaures vidusskolas apmeklējumu Amatas novadā. Bērziņš pats ir dzimis Nītaurē 1944.gadā.

Kā ziņots, Zatlera pilnvaras beigsies šodien, 7.jūlijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu