Nolemj likvidēt Tautas partiju

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien Tautas partijas (TP) 15.kongresa delegāti nolēma likvidēt partiju. No 308 kongresa delegātiem par TP darbības izbeigšanu nobalsoja 248. Pret balsoja 26 kongresa delegāti.

Par partijas likvidatori kongress vienbalsīgi iecēla partijas ģenerālsekretāri Ramonu Pitenu

Saskaņā ar likumu, par kongresa lēmumu izbeigt TP darbību tiks informēts Uzņēmumu reģistrs. Trīs mēnešu laikā tiks gaidīti kreditoru pieteikumi.

Partijas likvidācijas process kopumā varētu aizņemt pusgadu.

Par partijas likvidēšanu pirms tam lēma partijas valde un šādu lēmumu pieņemt kongresa delegātus mudināja TP priekšsēdētājs Andris Šķēle.

Kā ziņots, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) 2008.gadā uzdeva partijai pārskaitīt valsts budžetā pretlikumīgi saņemtos un iztērētos finanšu līdzekļus 1,03 miljonu latu apmērā. TP KNAB lēmumu pārsūdzēja tiesā, kas galējo lēmumu varētu pieņemt šā gada augustā.

Kopumā TP ir 1155 biedri.

Partijas dibināšanas kongress notika 1998.gada 2.maijā Rēzeknē.

TP par mērķi pasludināja ieceri astoņos gados nodrošināt, lai, abiem vecākiem strādājot, ģimene spētu izaudzināt un izskolot trīs bērnus.

1998.gadā, startējot 7.Saeimas vēlēšanās, TP ieguva visvairāk - 24 vietas. 2002.gada 8.Saeimas vēlēšanās TP ieguva 20 vietas un bija trešā visvairāk pārstāvētā partija. 2006.gada 9.Saeimas vēlēšanās TP atkal ieguva visvairāk vietu Saeimā - 23. Savukārt 2010.gada 10.Saeimas vēlēšanās, kopā ar LPP/LC startējot apvienībā "Par Labu Latviju", tika iegūtas astoņas deputātu vietas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu