Ministrs, nespējot izskaidrot likumu, dusmās pamet studiju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA
References: API SITE

Tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs, (V) nespējot izskaidrot izmaiņas Komerclikumā, kas paredz atklāt uzņēmumu patiesā labuma guvējus, dusmās aizcērtot durvis, pameta Latvijas radio (LR) studiju.

Nevar izskaidrot likumu

Iepriekš ministrs skaidroja, ka izmaiņas likumā būšot reāls ierocis cīņā ar ēnu ekonomiku, taču uz LR žurnālistes jautājumu, kā tad reāli likums ļaus apkarot ēnu ekonomiku, nespēja precīzi atbildēt.

Viņš skaidroja, ka Latvijas uzņēmumu ofšora zonās reģistrētos īpašniekus varēs uzzināt, kad tiks reģistrēti jauni uzņēmumi, kad pret kādu jau esošu uzņēmumu tiks ierosināts konkrēts kriminālprocess un tiks apkopota Latvijas valsts institūciju rīcībā esošā informācija.

"Labi! Es atvainojos, man pietiek!"

Kā piemēru tieslietu ministrs minēja aviokompāniju "airBaltic", kura daļēji (48%) pieder ārzonā reģistrētam uzņēmumam. Štokenbergs norādīja, ka patiesos aviokompānijas labuma guvējus varēs uzzināt tikai tad, kad būs kāds kriminālprocess attiecībā uz šo ārzonu.

Taču uz žurnālistes jautājumu, kāpēc lai būtu kriminālprocess, ministrs norādīja, ka viņš nezinot.

Pēc vārdu apmaiņas un mēģinājuma no ministra gūt atbildi, kad, kā un vai varēs uzzināt "airBaltic" patiesā labuma guvējus, viņš kļuva dusmīgs. Ar vārdiem „Labi! Es atvainojos, man pietiek!” Štokenbergs pameta LR studiju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu