Atbildīgas institūcijas negaidīti ierodas pārbaudīt pasažieru kuģīti Rīgā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc Krievijā notikušās traģēdijas ar kuģi "Bulgaria" Volgas upē Latvijas Jūras administrācija (JA) un Valsts policija (VP) sestdien veica ārpuskārtas pārbaudi upju kuģītim Rīgā, kas nodarbojas ar pasažieru komercpārvadājumiem.

Kuģa "Jelgava" pārbaudes laikā pārkāpumi nav konstatēti, apliecināja administrācijas pārstāve Sarma Kočāne.

Gan JA, gan VP inspektori pasažieru kuģus, kas pārvadā cilvēkus pa Daugavu un Rīgas kanālu, kontrolē regulāri, katra struktūra pārbauda savā kompetencē esošos drošības jautājumus, taču kopīgs reids tika veikts tādēļ, lai vienlaicīgi tiktu izvērtēti visi ar pasažieru drošību saistītie aspekti.

Jūras administrācijas kuģošanas drošības inspektori iepriekšējā pārbaudē bija konstatējuši, ka kuģim "Jelgava" neiedegas glābšanas riņķa gaismas boja, tagad šis trūkums bija novērsts. Kopējā reida laikā netika konstatēti nekādi citi trūkumi vai pārkāpumi.

Sestdien tika pārbaudīts glābšanas un ugunsdzēsības aprīkojums, apkalpes kompetence un kuģa un apkalpes dokumentācija. Institūciju pārstāvji arī pārbaudīja, vai apkalpe nav alkohola reibumā un saskaitīja, vai uz kuģīša nav pārsniegts pieļaujamais pasažieru skaits.

Latvijas Jūras administrācijas pārstāve stāstīja, ka visi reģistrētie kuģošanas līdzekļi pirms sezonas sākuma iziet tehnisko apskati. Tāpat nepieciešamās pārbaudes iziet kuģīšu apkalpes locekļiem.

Kočāne atzina, ka sabiedrības pastiprināta interese par kuģīšu drošību ir saasinājusies pēc traģēdijas Krievijā, kad upē Volga nogrima kuģis "Bulgaria".

Pa Daugavu vasaras sezonā kursē vairāki pasažieru kuģi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu