Naktsklubs traucē dzīvot

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valmierietis Dzintars vēlētos, kaut viņa mājoklī vismaz naktī kaut uz brīdi norimtu troksnis un kņada. Pirms četriem gadiem viņš pārcēlās uz citu dzīvokli un tagad pamatīgi to nožēlo. Izrādās, dzīvi traucē tuvumā esošais naktsklubs, ziņo "Tautas balss".

Dzintars visu mūžu dzīvojis Valmierā un mīl savu pilsētu, bet pēdējos četrus gadus, kopš nomainījis dzīvesvietu, vairs nespēj mierīgi gulēt. Tieši pretim Dzintara mājai atrodas divas populāras un iemīļotas izklaides vietas, spēļu zāle "Olympic Casino" un klubs "Multiklubs", kas, jo īpaši gada siltākajā laikā, pulcē ne vienu vien izklaides mīļotāju.

Kaujas, dauza pudeles

Dzintars stāsta, ka naktīs tuvējo māju iedzīvotājiem gulēt nav iespējams. Skaļās kompānijas izklaides vietu priekšā ne vien skaļi trokšņojot, bet nereti sākot arī kautiņus, pret asfaltu dauzot pudeles un rīkojot citas nekārtības.

Dzintars visādi mēģina cīnīties ar nemiera cēlājiem, un vīrietim šķiet, ka varas iestādes šajā cīniņā viņam palīdzīgu roku nesniedz, - vīrietis vērsies pat policijā, taču tur atbild, ka palīdzēt nevarot.

Savukārt naktskluba vadība aizbildinās, ka atbild tikai par nekārtībām kluba teritorijā - kas notiek uz ielas, neesot viņu rūpe.

Neizguļas arī mazie bērni

Mājas apkārtnē izklaižu mīļotāji kārtojot dabiskās vajadzības, dauzot stikla taru, tādēļ par to, ka pagalmā droši varētu izvest pastaigā suni, neesot ko sapņot. Visvairāk Dzintars uztraucas par savām trīs mazajām atvasēm, kurām ik nakti ir liegts izgulēties.

Pašvaldība: jāiesaista policija

Tikmēr Valmieras pašvaldībā skaidro, ka par kārtību pilsētā atbildīga policija. "Ārpus katras konkrētās iestādes teritorijas tā ir sabiedriska vieta. Par sabiedrisko kārtību pilsētā, tā kā Valmierā nav pašvaldības policijas, atbild Valsts policija," saka Valmieras pašvaldības izpilddirektors Jānis Baiks. Pašvaldībā arī norāda, ka konfliktsituācijas starp izklaides vietām un iedzīvotājiem tiekot risinātas sarunu ceļā. Taču šogad nevienu sūdzību pašvaldība saņēmusi neesot.

Cer uz aukstāku laiku

Saņemot noraidošās atbildes no atbildīgajiem, Dzintars atzīst, ka viņa dzīvesvietas izvēle nav bijusi tā labākā, tāpēc tagad atliek vien gaidīt aukstāku laiku, kad laika pavadīšana uz ielas ārpus klubiem izklaides mīlošajiem nešķitīs tik pievilcīga.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu