Mūziķis Frīdenbergs iestājas Zatlera partijā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Mūziķis un līdzšinējais partijas LPP/LC biedrs Valters Frīdenbergs iestājies Zatlera Reformu partijā (ZRP) un apsver iespēju kandidēt Saeimas ārkārtas vēlēšanās.

Mūziķis pastāstīja, ka pagājušajā nedēļā uzrakstījis iesniegumu par izstāšanos no LPP/LC, jo "viņu virziens nesaskanēja ar manējo", kā arī viņš sapratis, ka viens cilvēks partijā nevar neko mainīt.

Savukārt ZRP komandai Frīdenbergs nolēmis pievienoties, lai turpinātu Zatlera iesākto ‒ mudinātu uz pārmaiņām politiskajā pārvaldē. Darba grupās, kurās apspriesta partijas programma, mūziķis neesot piedalījies.

Frīdenbergs arī apsver iespēju startēt Saeimas vēlēšanās, taču par sarakstiem vēl neesot runājis ar ZRP komandas cilvēkiem. "Jā, ir tāda doma un mērķis," viņš piebilda.

Mūziķis, pievienojoties ZRP, piekrīt visiem desmit manifestā iekļautajiem principiem. Viņam simpatizē arī Zatlera aicinājums partijai pievienoties gados jauniem un izglītotiem cilvēkiem.

Frīdenbergs būs ZRP dibinātāju vidū un pieļāva, ka drīzumā viņam varētu sekot arī bijušie studiju biedri no Latvijas Universitātes Politikas zinātnes fakultātes.

Krimināllieta pret Frīdenbergu

Pret Frīdenbergu, kā arī Ventspils augstskolas pasniedzēju Dmitriju Smirnovu pirms vairākiem gadiem tika ierosināts kriminālprocess saistībā ar mēģinājumu destabilizēt finanšu sistēmu.

Kriminālprocess toreiz tika sākts pēc bankas iesnieguma par to, ka Jelgavas kultūras namā, sākot koncertu, viens no grupas "Putnu balle" dalībniekiem Frīdenbergs it kā aicinājis pēc pasākuma doties uz "Parex banku" un "Latvijas Krājbanku" izņemt naudu.

Kriminālprocesu pret Frīdenbergu izbeidza.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu