Policijas priekšnieku Velšu pēkšņi "aizrotē" uz koledžas vadību

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Tieslietu ministrs un iekšlietu ministra pienākumu izpildītājs Aigars Štokenbergs šodien izdevis rīkojumu ar rītdienu Valsts policijas (VP) priekšnieku Arti Velšu pārcelt VP koledžas direktora amatā. Pats Velšs par šādu rīkojumu šokēts.

Papildināts pēc 1.rindkopas

Tādējādi Velšs zaudēs VP priekšnieka amatu, bet VP priekšnieka pienākumus no rītdienas pildīs VP Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks, VP priekšnieka vietnieks Guntars Marķitāns, apstiprināja Iekšlietu ministrijas preses pārstāvis Māris Zariņš.

Konkursu uz vakanci nesludinās

Konkursu uz Valsts policijas (VP) priekšnieka amatu nesludinās, jauno vadītāju meklēs policistu vidū, apliecināja iekšlietu ministra pienākumu izpildītājs Aigars Štokenbergs.

Velšs nebija izpildījis rīkojumu

Štokenbergs līdzšinējā VP priekšnieka Arta Velša pārcelšanu citā amatā pamatoja ar to, ka viņš nebija izpildījis iepriekšējās iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces ("Vienotība") rīkojumu un līdz 15.jūlijam iesniedzis priekšlikumus par piemaksām policistu darba algai un darba laika organizāciju.

"Velšs joprojām nav priekšlikumus iesniedzis, ir jau 25.datums," piebilda ministrs un norādīja, ka Velša izglītība un pieredze labāk noderētu Valsts policijas koledžā.

Uz jautājumu, vai tas ir vienīgais iemesls Velša pārcelšanai, Štokenbergs atbildēja: "Tas ir pietiekams iemesls. Ir daudzi simti policistu, kas gaidīja šos priekšlikumus."

Policijai jauna vadība būs nedēļas laikā

Jauno policijas vadītāju paredzēts atrast tuvākās nedēļas laikā, atklāts konkurss uz šo amatu netiks sludināts. Štokenbergs uzsvēra, ka galvenie kritēriji policijas priekšniekam ir pieredze, profesionalitāte un kompetence, kā arī atzinība policistu vidū.

Ministrs neizslēdza VP priekšnieka vietnieka Guntara Marķitāna kandidatūru, tieši viņam pašlaik uzticēti policijas šefa pienākumi līdz ar Velša pārcelšanu.

"Tam ir jābūt pieredzējušam cilvēkam no Iekšlietu ministrijas, policistam, kas ir bijis policijā ilgus gadus un zina situāciju sistēmā," informēja Štokenbergs un piemetināja, ka pirms jaunā priekšnieka izvēles vēlas uzzināt arī policistu viedokli.

Velšam pieredze pedagoģijā

Velšam ir vairāku gadu darba pieredze VP koledžas Tiesību katedras docenta amatā. Patlaban viņš studē Rīgas Stradiņa universitātes doktora studiju programmā "Tiesību zinātnes".

VP priekšnieka amatā valdība Velšu apstiprināja šā gada 11.janvārī. Viņa kandidatūru augstajam amatam izraudzījās toreizējā iekšlietu ministre Mūrniece. Pirms tam Velšs bija VP Galvenās administratīvās pārvaldes priekšnieks.

Savukārt pirms Velša VP vadīja Valdis Voins, taču pagājušā gada nogalē viņš iesniedza atlūgumu, lai dotos izdienas pensijā un turpinātu darbu jaunveidojamajā Ostas policijā.

Velšs šokēts un noliedz rīkojumu nepildīšanu

Artis Velšs par savu pārcelšanu Valsts policijas (VP) koledžas direktora amatā ir šokēts un noraida iekšlietu ministra pienākumu izpildītāja Aigara Štokenberga pārmetumus. Par to, vai, ņemot vērā šos apstākļus, viņš vēlas turpināt dienestu policijā, Velšs nav domājis.

Velšs teica, ka pirmdien ministrs nekādu plašāku pamatojumu viņa pārcelšanai nav minējis, vien norādījis, ka pārcelšana notiek dienesta interesēs.

"Es ministra kungu informēju, ka nepiekrītu pārcelšanai, līdz ar to ir šī terminētā pārcelšana līdz trim gadiem. Es, protams, pildīšu dienesta pienākumus policijas koledžā, bet nu tālākie nākotnes plāni – tas ir cits jautājums," norādīja Velšs.

"Esmu dienestā pavadījis gandrīz jau 17 gadu, esmu policists pēc savas būtības un aicinājuma, taču šodien man bija tīrs šoks, jo nebiju domājis, ka tas var notikt tik ātri pēc sešu mēnešu pavadīšanas šajā amatā," uzsvēra Velšs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu