Šleseram arī būs reformu partija

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien LPP/LC ārkārtas kongresā 110 delegāti nobalsoja par partijas pārdēvēšanu, nosaucot to par Šlesera reformu partiju/LPP/LC. Atgādināsim, ka LPP/LC vēl no 2006.gada Saeimas vēlēšanām ir nesamaksāts pusmiljona latu sods, ko tiesa tai uzlika par partijas priekšvēlēšanu pārkāpumiem. Iespējams, ar partijas nosaukuma maiņu LPP/LC varbūt arī negribēja kļūt par apsmieklu, bet izvairīties no valsts budžeta papildināšanas nemaksājot sodu, gan jau neatteiktos.

Pret balsoja 46 sanākušie, bet atturējās pieci delegāti.

Pret LPP/LC nosaukuma maiņu kategoriski iebilda Eiropas Parlamenta deputāts Ivars Godmanis, kurš uzsvēra, ka ar Zatleru ir jākonkurē priekšvēlēšanu diskusijās, nevis ar partijas nosaukuma maiņu.

Ministru prezidenta amatam LPP/LC piedāvā Aināru Šleseru, Ārlietu ministra amatam tiek virzīts Jānis Jurkāns, Finanšu un ekonomikas ministra amatam LPP/LC piedāvā bijušā premjera Andra Bērziņa kandidatūru, Satiksmes ministra amatā LPP/LC vēlas redzēt Vitāliju Aizbaltu, Labklājības ministra amatā LPP/LC vēlas redzēt Ainaru Baštiku, Aizsardzības un iekšlietu ministra amatā LPP/LC vēlas redzēt Daini Turlo, Izglītības un kultūras ministra amatu LPP/LC vēlas uzticēt Eiženijai Aldermanei, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatu - Ritai Strodei.

Savukārt tieslietu ministra amatam LPP/LC iesaka Juri Radzeviču, bet veselības ministra amatam - Jāni Zaržecki.

Zemkopības ministra amata kandidātu LPP/LC neizvirza.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu