Visvairāk kandidātu ar apšaubāmu reputāciju - ZZS un SC

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Visvairāk 11.Saeimas deputātu kandidātu ar apšaubāmu reputāciju nāk no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS), partiju apvienības"Saskaņas centrs" (SC) un Šlesera Reformu partijas LPP/LC (ŠRP LPP/LC), liecina "Sabiedrības par atklātību – Delna" apkopotā informācija reputācijas datubāzē.

"Delna" deputātu kandidātu reputācijas datu bāzi www.kandidatiuzdelnas.lv sagatavoja, lai pievērstu vēlētāju uzmanību tiem kandidātiem, par kuriem atrastā informācija rada nopietnas bažas viņu piemērotībai ieņemt Saeimas deputāta amatu.

Visaugstākajā riska grupā atrodas divi kandidāti, kas abi ir premjera amata kandidāti - Aivars Lembergs (ZZS) un Ainārs Šlesers (ŠRP LPP/LC).

Šādi dati iegūti, izvērtējot 212 deputātu kandidātus, kas startē uz 11.Saeimu, kā arī Lemberga un SC premjera amata kandidāta Nila Ušakova līdzšinējo darbību.

Šaubīgi kandidāti

Kandidāti tika vērtēti pēc sešiem ar korupciju tieši vai netieši saistītiem kritērijiem: apšaubāma reputācija saistībā ar neētisku rīcību, atrašanās interešu konfliktā, izvirzītas apsūdzības ar korupciju saistītos nodarījumos, lieli skaidras naudas uzkrājumi un neskaidri finanšu darījumi, bieža partiju maiņa un apšaubāma nonākšana valsts vai pašvaldību uzņēmumu padomēs un valdēs.

Kopumā no 212 kandidātiem, kuri iekļauti datubāzē, izvirzītajiem kritērijiem atbilduši 95 kandidāti jeb 45 procenti. Starp tiem 24 bija no SC, 24 – no ZZS, 15 – no ŠRP LPP/LC, 14 – no "Vienotības", desmit – no Nacionālās apvienības ""Visu Latvijai!"/"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK" un astoņi – no Zatlera Reformu partijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu