Vēlētāji: partiju nosaukumi vēlēšanu zīmēs ir kļūdaini

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Vairāki vēlētāji pauduši izbrīnu par kļūdainajiem partiju nosaukumiem vēlēšanu zīmēs, kuru rakstība neatbilst latviešu valodas normām.

Piemēram, "Vienotība" vēlēšanu zīmēs nodrukāta kā VIENOTĪBA, it kā tā būtu abreviatūra. Zatlera reformu partijas nosaukums tiek rakstīts pēdiņās, bet Šlesera reformu partija LPP/LC - bez pēdiņām.

Nacionālās apvienības nosaukumā "Visu Latvijai!"- "Tēvzemei un Brīvībai" LNNK savukārt pēdiņām bija jābūt pirms LNNK.

Zaļo un zemnieku savienības nosaukumā nav gramatiska pamata ar lielo burtu rakstīt vārdu "zemnieku".

Līdzīga kļūda ir arī Zatlera reformu partijas nosaukumā, kur vēlēšanu biļetenos nepamatoti ar lielo burtu rakstīts vārds "reformu".

"Kandidātu sarakstu nosaukumus vēlēšanu zīmē mēs drukājam atbilstoši tam, kā partijas, partijas apvienības nosaukums reģistrēts Uzņēmumu reģistrā, tas ir, kāds ir nosaukums, ar kādiem burtiem un kādām pieturas zīmēm ir partijas, partiju apvienības reģistrācijas apliecībā," paskaidroja Centrālās vēlēšanu komisijas Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu