ZRP biedrs gatavojot memorandu SC neiekļaušanai valdībā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Zatlera Reformu partijas (ZRP) biedrs Valdis Liepiņš, kurš ievēlēts arī 11.Saeimā, gatavo memorandu, kurā uzskaitīs iemeslus, kuru kādēļ "Saskaņas centru" (SC) patlaban nevar iekļaut valdībā, svētdien ziņoja TV3 raidījums "Nekā personīga".

Viņam partijā ir arī domubiedri.

Liepiņš raidījumam norādīja, ka neesot principā pret SC iesaisti valdībā nākotnē, taču uzskata, ka to nevar darīt šobrīd. Galvenais iemesls - neesot pārliecības par SC spēju būt lojālam Latvijas valstij.

Prasa SC izslēgt Rubika Sociālistisko partiju

Liepiņš uzskata, ka vispirms SC jāizslēdz no savām rindām Latvijas padomju okupācijas fakta stingrākie noliedzēji - Alfrēda Rubika vadītā Sociālistiskā partija. Nepieņemams esot arī "saskaņiešu" līgums ar Kremļa partiju "Vienotā Krievija", SC esot arī jāparāda reāli darbi latviešu valodas pozīciju nostiprināšanā. Pagaidām neesot arī ticības, ka uz SC kā valdības partneri varēs droši paļauties un viņi balsojumos nebloķēsies ar Zaļo un Zemnieku savienību.

"Ja SC vienā brīdī kaut kas nepatiks, mums jau tad nebūs vairākuma vairs," uzsvēra Liepiņš.

Sabiedrībā pret SC valdībā esot gan atbalstītāji, gan noliedzēji

ZRP līderis Valdis Zatlers "Nekā personīga" pauda pārliecību, ka domu apmaiņa par šiem jautājumiem nāk tikai par labu. Gan partijas biedri, gan vēlētāji ļoti aktīvi sūtot vēstules gan par labu SC, gan pret to. Viņaprāt, sabiedrība grib iesaistīties lēmumu pieņemšanā un tas esot solis uz uzticības pieaugumu varai.

Jautāts, vai viņam nav bail, ka daļa vīlušos biedru var pamest ZRP, ja SC tiks aicināts valdībā, Zatlers atbildēja: "Domāju, ka mēs iekšpartejiski diskutēsim diezgan ilgi un mums būs pilnīgi skaidrs viedoklis."

Jau vēstīts, ka sarunās par nākamās valdības veidošanu piedalās četras partijas - ZRP un "Vienotība" strādā kopā ekspertu grupās pie programmas, bet sarunās iesaistīts arī SC un Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!/"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu