Prezidenta kanceleja nepubliskos savu atalgojuma apmēru

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunā Valsts prezidenta kanceleja atšķirībā no iepriekšējās kancelejas mājaslapā nepublicēs informāciju par atalgojuma apmēru prezidenta padomniekiem un kancelejas vadībai, lai gan jauno padomnieku atalgojuma apmērs neesot mainījies.

Iepriekšējā prezidenta Valda Zatlera kanceleja plašākai publikai atklāja, cik saņem katrs prezidenta padomnieks un kancelejas vadība, un tā bija brīvprātīga izvēle. Taču jaunā kanceleja atsaucas uz Valsts pārvaldes iekārtas likumu, kas ļauj šo informāciju nepubliskot.

Prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne norādīja, ka likuma norma, kas paredz publicēt atalgojumu ar konkrētu amatpersonu vārdiem un uzvārdiem, neattiecas uz Valsts prezidenta kanceleju un vairākām citām iestādēm.

"Valsts pārvaldes iekārtas likums attiecas tikai uz Ministru kabinetam padotām iestādēm, pašvaldību iestādēm, valsts augstskolām u.tml. Līdz ar to Valsts prezidenta kancelejā šādai fizisko personu datu apstrādei nav likumiska pamata. Visa informācija ir pieejama valsts amatpersonas deklarācijās," uzsvēra Krapāne.

Uz norādi, ka iepriekšējā prezidenta kanceleja atklāja katra padomnieka atalgojumu, Krapāne vien atkārtoja: "Mēs pildām likumu."

Vienlaikus Krapāne apliecināja, ka Valsts prezidenta kanceleja stingri ievēro Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā noteikto, ka valsts vai pašvaldības institūcija tās mājaslapā internetā publisko informāciju par amatpersonu (darbinieku) atlīdzības noteikšanas kritērijiem un darba samaksas apmēru sadalījumā pa amatu grupām.

Šī informācija ir atrodama prezidenta mājaslapā.

Valsts prezidents kopā ar reprezentācijas līdzekļiem pēc nodokļu nomaksas saņem nedaudz virs 2000 latu, prezidenta kancelejas vadītājs ‒ aptuveni 1270 latu, kancelejas vadītāja vietnieks ‒ aptuveni 1250 latu, padomnieki ‒ no 1210 līdz 1230 latiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu