"Vienotība" varētu palikt opozīcijā; nevēlas strādāt ar SC

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Partiju apvienības "Vienotība" Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis pieļauj, ka "Vienotība" varētu palikt opozīcijā, jo nevēlas koalīcijā strādāt kopā ar "Saskaņas centru" (SC), to viņš atzina intervijā radio Baltkom 93,9. Savukārt finanšu ministrs Andris Vilks šorīt intervijā LNT SC iesaistīšanu valdībā nodēvēja par bumbu ar laika degli.

"Vienotība" varētu palikt opozīcijā

"Nav izslēgta situācija, ka SC strādā valdībā, bet "Vienotība" paliek opozīcijā.

Mēs esam diezgan rūpīgi pārrunājuši šo situāciju frakcijā. Mēs tomēr esam noskaņoti realizēt mūsu vēlētāju vēlmes. Un šīs vēlmes mēs labi zinām," norādīja Zaķis.

Politiķis domā, ka ZRP līderis Valdis Zatlers nepiedāvās sadarbību SC. "Manuprāt, tiks realizēts scenārijs, ka par koalīcijas partneri SC neizvēlēsies, " rezumēja Zaķis.

Zaķis norādīja, ka Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"/"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK" iekļaušana koalīcijā neizraisīs sašutumu krievvalodīgajā iedzīvotāju daļā, jo arī iepriekš, kad SC valdībā nestrādāja, SC vēlētāji īpaši neprotestēja.

SC ir bumba ar laika degli

Savukārt finanšu ministrs piektdien intervijā LNT sacīja, ka ar SC saistās daudz nezināmā, savukārt Nacionālā apvienība varētu nodrošināt iesāktās politikas pēctecību.

"SC ir tik daudz nezināmā, domāju, ka būtu iespējamība, ka tur ir pārāk daudz neprognozējamības, tā būtu tāda bumba ar laika degli.

Ja paskatāmies uz ekonomisko politiku, tā ir pilnīgi neskaidra – nav īsti vēlmes konsolidēt, ne domāt par kredītreitingu. Pietiekoši liels populisms, nemaz nerunājot par tiekšanos uz Austrumiem, kas ir partijas filozofijā," vērtēja Vilks.

Arī PS vēlas sadarbību ar Nacionālo apvienību

Arī partiju apvienībā "Vienotība" ietilpstošā "Pilsoniskās savienība" (PS) lēmusi, ka nākamā valdība jāveido ar Nacionālo apvienību.

PS lēmums tiks uztverts kā rekomendācija, aģentūrai BNS pavēstīja "Vienotības" pārstāvis Edgars Jaunups.

Savukārt lēmumu par nākamo valdību "Vienotības" valde varētu pieņemt nākamās nedēļas sākumā.

Jāizšķiras par trešo partneri

Jau vēstīts, ka sarunās par nākamās valdības veidošanu kodolu pēc 11.Saeimas vēlēšanām veido "ZRP" un "Vienotība", kurām priekšā stāv izšķiršanās par trešo koalīcijas partneri - "Saskaņas centru" vai Nacionālo apvienību.

"Vienotība" šo lēmumu pieņems vispirms valdē, bet pēc tam domē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu