"Panorāmas" raidlaiks tiks saglabāts

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Televīzijā (LTV) arī turpmāk tradicionālajā laikā būs ikvakara ziņu raidījums "Panorāma", taču papildus tam būs vēl īss ziņu izlaidums pulksten 19.45, norādīja LTV ģenerāldirektors Edgars Kots.

Precizēta

Jauns formāts

Latvijas Radio iepriekš vēstīja, ka pēc Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) sēdes trešdien Kots gan komentāros par turpmākajiem televīzijas plāniem bijis skops, vairāk par nākotnē gaidāmo solot pastāstīt īpašā preses konferencē jaunnedēļ. Taču no LTV ģenerāldirektora teiktā varējis nojaust, ka "tradicionālās "Panorāmas" laikā mūs visus sagaidīs jauns raidījums ar citādāku formātu", ziņoja radio.

Pretēji publiski izskanējušajām ziņām, Kots norāda, ka "Panorāma", tāpat kā līdz šim, tiks pārraidīta plkst.20.30, bet tās saturs kļūs analītiskāks.

LTV ziņu raidījuma "Panorāma" saturu plānots padarīt analītiskāku,

uzsvēra Kots.

Parādīsies jaunas sejas

LTV ģenerāldirektors nenoliedz, ka raidījumu vadītāju amatos būs "jaunas sejas", taču patlaban konkrētas personas nevēlējās atklāt, norādot, ka vēl jāvienojas ar konkrētajiem darbiniekiem.

Kots norādīja, ka plašāk par LTV plāniem viņš informēs pirmdien preses konferencē, taču atkārtoti uzsvēra, ka "Panorāma" pusdeviņos vakarā būs arī turpmāk.

LTV strādās pie saturiskajām izmaiņām

"Papildus tam LTV paplašinās informatīvo telpu un piedāvās vēl īsu ziņu izlaidumu pulksten 19.45," norādīja Kots.

Arī LTV Ziņu dienesta vadītājs Mareks Gailītis uzsvēra, ka "Panorāma" "ir, bija un paliek", taču vienlaikus televīzija strādā pie saturiskām izmaiņām - būšot vairāk interviju, komentāru un analīzes.

Meklē ziņu dienesta vadītāju

Latvijas Radio iepriekš arī vēstīja, ka LTV ģenerāldirektors atzinis, ka jau pēc divām nedēļām gaidāmas būtiskas izmaiņas ziņu raidījumos, to laikos un formātā, kā arī to vadītājos. Tiek solīta arī skaidrība par to, vai un kā tiks meklēts LTV Ziņu dienesta jaunais vadītājs, jo pašreizējais šā amata pildītājs Mareks Gailītis pagājušajā nedēļā iesniedza atlūgumu un līdzšinējos pienākumus pildīs tikai līdz 24.oktobrim. Kots solījis, ka konkursu uz LTV Ziņu dienesta vadītāja vietu izsludinās tuvākajā laikā, ja vien piemērots kandidāts šim amatam neatradīsies pats no sevis. Līdz tam dienests turpinās darbu bez vadītāja.

"Pēdējā laika notikumi ap personāla izmaiņām LTV raisījuši lielu sabiedrības interesi un dažādas spekulācijas. Personāla maiņa, protams, ietekmē ikvienas organizācijas darbu, īpaši, ja tas saistīts ar nozīmīgu amatu izmaiņām kā, piemēram, LTV Ziņu dienesta vadītājs. Lai arī mums visiem Gailīša iesniegtais atlūgums bija negaidīts, tomēr nav nekāda pamata apšaubīt LTV Ziņu dienesta kvalitatīvu darbību," norāda Kots.

Viņš piebilst, ka "LTV priekšrocības ir vairāk nekā tikai pāris spilgtas ētera personības", un pēdējās divas nedēļas televīzija intensīvi strādājusi, lai veidotu jaunu, kvalitatīvu programmas piedāvājumu līdzšinējo izmaiņu vietā. Kots vēlreiz norāda, ka tiks turpinātas iesāktas izmaiņas LTV1 programmā, "turklāt līdz ar jaunu cilvēku ienākšanu LTV tam ir arī ļoti piemērots brīdis".

LTV ejot pareizo ceļu

Savukārt NEPLP vadītājs Ābrams Kleckins pēc sēdes paudis dziļu apmierinātību ar iecerētajām pārmaiņām, norādot, ka LTV iet pareizo ceļu.

Jau vēstīts, ka pēdējo nedēļu laikā LTV notikušas vairākas straujas pārmaiņas – "De facto" komandu pametusi Ilze Nagla, bet žurnālista Kārļa Streipa lietotā rupjā vārda dēļ ar viņu lauzts līgums un pārtraukts viņa vadītais raidījums "Skats no malas". Pagājušajā nedēļā atlūgumu iesniedza arī LTV Ziņu dienesta vadītājs Mareks Gailītis, kurš pēc piecu gadu darba šajā amatā nolēmis pāriet uz sabiedrisko attiecību jomu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu