Feldšeri lamā par slimnieka atvešanu uz slimnīcu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Esmu ļoti pārsteigta par dažu mediķu uzvedību. Biju vienā pievakarē Madonas slimnīcā. Man bija nepieciešama ķirurga konsultācija, to saņēmu, viss bija labi. Vēl bija drusku jāuzgaida, kamēr sagatavoja izrakstu. Tā nu sēžu un gaidu. Redzēju, kā piebrauca ātrā palīdzība un ieveda vienu vīrieti, kurš izskatījās ļoti slims. Feldšeres vēl stāvēja pie letes un rakstīja dokumentus, kad atnāca dežūrārsts. Es sākumā neklausījos, par ko runa, bet tad manu uzmanību pievērsa dežūrārsta paceltā balss.

Uz nabaga feldšeri gāzās pārmetumi par tāda pacienta atvešanu, kurš varētu mierīgi ārstēties pie ģimenes ārsta. Feldšere teica, ka pacientam ģimenes ārsts Rīgā, ka viņš slimo jau nedēļu, ka tagad ir augsta temperatūra un angīna.

Tomēr šķiet, ka dežūrārsts neko no tā nedzirdēja, jo turpināja klaigāt. Man kļuva neērti, ka manā klātbūtnē lamā cilvēkus, kuri dara savu darbu.

Man bija kauns tā dežūrārsta vietā, bet tā laikam ir normālā saskarsmes forma slimnīcai ar ātro palīdzību, vismaz man radās tāds iespaids. Es varu iedomāties, ka ne jau pirmo reizi ātrā palīdzība tiek izrāta kā tādi skolas palaidņi, un ne jau pirmo reizi to dzirdēja kāds no malas.

Vai tiešām tik grūti ir risināt profesionālus jautājumus profesionālā stilā, nevis tādā "tirgussievas" manierē?

Inta

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu