Ārlietu ministra amata kandidāta Edgara Rinkēviča biogrāfija

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ziņu aģentūra LETA publicē premjera amata kandidāta Valda Dombrovska (V) jaunveidojamās valdības ārlietu ministra amata kandidāta Edgara Rinkēviča biogrāfiju.

Rinkēvičs ir dzimis 1973.gada 21.septembrī. 1995.gadā viņš pabeidza Latvijas universitātes Vēstures un filozofijas fakultāti, iegūstot bakalaura grādu. Saņēmis sertifikātu par Politikas zinātņu un starptautisko attiecību studijām Groningenas Universitātē, Nīderlandē 1994. un 1995.gadā.

1997.gadā viņš LU ieguva maģistra grādu politikas zinātnēs. 2000.gadā Rinkēvičs ieguva maģistra grādu ASV Nacionālās aizsardzības universitātes Bruņoto spēku Nacionālo resursu stratēģijas industriālajā koledžā.

Savas profesionālās gaitas ārlietu ministrs uzsāka 1993.gadā, līdz 1994.gadam strādājot par Latvijas Radio žurnālistu ārpolitikas un starptautisko attiecību jautājumos. No 1995. līdz 1996.gada martam viņš strādāja par Latvijas Aizsardzības ministrijas (AM) Politikas departamenta vecāko referentu.

No 1996.gada marta līdz 1996.gada septembrim viņš ieņēma AM Politikas departamenta direktora amatu, bet no 1996.gada septembra līdz 1997.gada maijam pildīja AM Valsts sekretāra vietnieka aizsardzības politikas jautājumos pienākumus.

No 1997.gada maija līdz 1997.gada augustam Rinkēvičs strādāja par AM Valsts sekretāra pienākumu izpildītāju, bet AM Valsts sekretāra amatu ieņēma no 1997.gada augusta līdz 2008.gada oktobrim.

No 2002.līdz 2003.gadam viņš bija Latvijas delegācijas vadītāja vietnieks sarunās par iestāšanos NATO, un no 2005.gada līdz 2007.gada janvārim Rinkēvičs ieņēma NATO valstu un valdību sanāksmes organizācijas biroja vadītāja posteni.

No 2008.gada oktobra līdz 2011.gada jūlijam viņš bija Valsts prezidenta kancelejas vadītājs.

CV norādīts, ka latviešu valoda ir viņa dzimtā valoda, angļu un krievu valodu viņš pārzinot izcili, savukārt franču - labi.

Rinkēvičs ir Triju Zvaigžņu ordeņa lielvirsnieks un Viestura ordeņa lielkrusta komandieris, kā arī saņēmis NATO apbalvojumu "Par uzslavas cienīgu darbu", Igaunijas Nopelnu krustu, Itālijas Nopelnu krustu, AM piemiņas medaļu "Sekmējot Latvijas dalību NATO" un Aizsardzības ministra apbalvojumu Goda zīmi "Par ieguldījumu Bruņoto spēku attīstībā".

Ārlietu ministra amata kandidāts ir Polijas Nopelnu krusta komandieris un Nīderlandes Orānijas Nasavas ordeņa kavalieris; viņš saņēmis arī citus apbalvojumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu