Kultūras ministres kandidātes Žanetas Jaunzemes-Grendes biogrāfija

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ziņu aģentūra LETA publicē Ministru prezidenta amata kandidāta Valda Dombrovska (V) jaunveidojamās valdības kultūras ministres amata kandidātes Žanetas Jaunzemes-Grendes (VL-TB/LNNK) biogrāfiju.

Jaunzeme-Grende dzimusi 1964.gada 10.martā, beigusi Latvijas universitātes Ekonomikas un vadības fakultāti un Rīgas Starptautiskā biznesa un administrācijas augstskolu.

2011.gada jūnijā Jaunzeme-Grende paziņoja par pievienošanos partijai "Visu Latvijai!", bet 11.Saeimas vēlēšanās viņa nekandidēja.

No 2006. līdz 2008.gadam Jaunzeme-Grende bija Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) padomes locekle, viceprezidente, bet 2008.gada aprīlī viņa kļuva par LTRK valdes priekšsēdētāju. Šo amatu viņa atstāja šopavasar martā.

Jaunzeme-Grende ir bijusi Bibliotēku informācijas tīklu konsorcija valdes priekšsēdētāja, Latvijas Orientēšanās federācijas prezidente, SIA "Marsh" valdes priekšsēdētāja, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Vīzijas darba grupas locekle.

Sākot darba gaitas, Jaunzeme-Grende strādājusi Bērnu slimnīcā par sanitāri, no 1992. līdz 1993.gadam bijusi valdes priekšsēdētāja asistente AS "Latvijas Depozītu banka" un AS "Centra banka", no 1993. līdz 1994.gadam - Personāldaļas vadītāja apdrošināšanas AS "Balta", no 1995. līdz 1996.gadam - valdes priekšsēdētāja asistente AS "Visbija", no 1996. līdz 2002.gadam viņa bijusi apdrošināšanas brokeru sabiedrības "Unipolise" (agrāk "KRG") valdes priekšsēdētāja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu