Zemkopības ministra amata kandidātes Laimdotas Straujumas biogrāfija

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ziņu aģentūra LETA publicē Ministru prezidenta amata kandidāta Valda Dombrovska (V) jaunveidojamās valdības zemkopības ministres amata kandidātes Laimdotas Straujumas biogrāfiju.

Straujuma dzimusi 1951.gada 24.februārī. Straujuma ir beigusi Latvijas universitātes Fizikas un matemātikas fakultāti, 1992.gadā ieguvusi ekonomikas doktora grādu.

Pēc augstskolas beigšanas Straujuma strādājusi Latvijas Zinātņu akadēmijas Ekonomikas institūtā, SIA "Latvijas Datu centrs", kā arī vadījusi SIA "Latvijas Lauksaimniecības konsultāciju un izglītības atbalsta centrs".

Kopš 1999.gada 16.novembra Straujuma strādāja par valsts sekretāra vietnieci Zemkopības ministrijā, bet no 2000.gada 9.oktobra līdz 2006.gada 31.decembrim bija Zemkopības ministrijas valsts sekretāres amatā.

No 2007.gada janvāra līdz 2010.gada decembrim Straujuma ieņēma Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāres amatu, bet no 2011.gada janvāra ir ministrijas valsts sekretāra vietniece.

Straujuma laikā no 2002.gada līdz 2007.gadam ir bijusi VAS "Latvijas Hipotēku un zemes banka" padomes locekle.

Darbam zemkopības ministres postenī Straujumu izvirzīja "Vienotība", tomēr viņa ir politiski neitrāla.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu