Veselības ministra amata kandidātes Ingrīdas Circenes biogrāfija

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ziņu aģentūra LETA publicē premjera amata kandidāta Valda Dombrovska (V) valdības veselības ministres Ingrīdas Circenes (V) biogrāfiju.

Circene dzimusi 1956.gada 6.decembrī Rīgā. Viņa ir precējusies.

1981.gadā Circene beigusi Rīgas Medicīnas institūta Vispārējās ārstniecības fakultāti ginekologa specialitātē, bet 2002.gadā beigusi Rīgas Komercskolas Tālmācības nodaļu, kur apguva programmu "Praktiskā uzņēmējdarbība".

No 1981.gada līdz 2002.gadam Circene bijusi Aizputes slimnīcas galvenā ārste.

2002.gadā viņa darbojusies arī Aizputes pilsētas domē, bet tā paša gada oktobrī kandidējusi 8.Saeimas vēlēšanās no partijas "Jaunais laiks" saraksta un tika ievēlēta Saeimā. Viņa tika ievēlēta par Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja vietnieci, kā arī darbojusies Saeimas Saimnieciskajā komisijā.

2003.gadā Circene kļuva par veselības ministri Repšes valdībā, bet 2004.gadā līdz ar Repšes valdības demisiju zaudējusi šo amatu. 2003.gadā Latvijas Pirmā partija aicinājusi Circeni atkāpties, jo, būdama veselības ministre, viņa turpina praktizēt kā ginekoloģe Aizputes slimnīcā un veic arī abortus. Vēlāk arī Latvijas Ģimenes ārstu asociācija prasīja viņas demisiju.

2006.gadā Circene kandidējusi 9.Saeimas vēlēšanās no partijas "Jaunais laiks" saraksta un tika ievēlēta.

2007.gadā viņa arī strādājusi kā ārste ginekoloģe Aizputes slimnīcā, Kuldīgas slimnīcā un Kuldīgas ginekologu praksē, kā arī darbojusies Latvijas ģimenes plānošanas un seksuālās veselības asociācijas "Papardes zieds" padomē.

2009.gadā Circene kandidējusi Eiropas Parlamenta vēlēšanās no partijas "Jaunais laiks" saraksta. Tajā pašā gadā viņa kļuvusi par Ministru prezidenta Valda Dombrovska ārštata konsultatīvo darbinieci veselības nozares jautājumos.

2010.gadā Circene kandidējusi 10.Saeimas vēlēšanās no partiju apvienības "Vienotība" saraksta un tika ievēlēta Saeimā.

Šogad viņa arī strādājusi kā ārsts ginekologs Kuldīgas slimnīcā un SIA "Kurzemes EGV".

Šogad Circene kandidējusi arī ārkārtas 11.Saeimas vēlēšanās no partiju apvienības "Vienotība" saraksta, taču netika ievēlēta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu