Mums ir jauna valdība; Dombrovskim jau trešā reize

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc vairāk nekā mēnesi ilgušām smagām sarunām par koalīcijas veidošanu šodien Valdis Dombrovskis kļuvis par pirmo premjeru Latvijas vēsturē, kurš trīs reizes pēc kārtas iecelts par ministru prezidentu. Lai minētais fakts nepaliktu vien atzīme vēstures grāmatās, Dombrovska jaunajai valdībai ir jāpaveic vairāk nekā solīts, - neliecot muguriņu savtīgām koalīcijas partiju un to sponsoru interesēm, bet turpmāk pieņemot tikai valstij un iedzīvotājiem izdevīgākos lēmumus.

Ziņa papildināta ar politologa A.Freimaņa vērtējumu;pievienots video.

Par uzticības izteikšanu Ministru kabinetam balsoja 57 deputāti, bet pret bija 38 tautas kalpi.

Par uzticību valdībai nobalsoja arī opozīcijas pārstāvis no Zaļo un zemnieku savienības Ingmārs Līdaka. Taču vēlāk Līdaka taisnojās, ka esot kļūdījies, nobalsojot par valdības apstiprināšanu. Līdaka nobalsoja par, lai gan viņa pārstāvētā Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) ir opozīcijā un balsoja pret Valda Dombrovska trešās valdības apstiprināšanu. Līdaka žurnālistiem trešdien sacīja, ka rakstīs iesniegumu Saeimas prezidijam, lai mainītu savu balsojumu.

Dombrovskis kļuvis par pirmo premjeru, kurš vadījis trīs valdības pēc kārtas. Dombrovskis Ministru prezidenta pienākumus pilda kopš 2009.gada 12.marta. Viņš arī saglabāja savu amatu pēc 2010.gada Saeimas vēlēšanām. Dombrovska trešā valdība ir 17.Ministru kabinets kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas.

Premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke portālam TVNET sacīja, ka Dombrovskim šodienas galvenais darbs ir pirmā jaunās valdības sēde.

Viņš uzskata, ka šai valdībai nebūs ieskriešanās perioda. Tai jau uzreiz būšot jāsāk strādāt.

Par to, vai un kā premjers svinēs savu atkārtoto apstiprināšanu amatā un kādas ir viņa šodienas sajūtas, Panke solīja pastāstīt pēcpusdienā pēc valdības sēdes.

Jaunās valdības pirmajā sēdē piedalīsies arī Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Ministru kabinetā strādās desmit vīrieši un četras dāmas.

Valdības ministri:

Foto: LETA
Foto: LETA
Foto: LETA
Foto: LETA
Foto: LETA
Foto: LETA
Foto: LETA
Foto: LETA
Foto: LETA
Foto: LETA
Foto: LETA
Foto: LETA
Foto: LETA
Latvijas jaunā valdība
Latvijas jaunā valdība Foto: Valsts kanceleja
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu