ZRP par pašdarbību izslēdz Gudoni un Galvanovski

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Zatlera Reformu partija (ZRP) no savām rindām izslēgusi Kārli Gudoni un Guntaru Galvanovski par nesaskaņotu un individuālu kampaņu organizēšanu priekšvēlēšanu laikā, par valdes trešdienas vakarā pieņemto lēmumu informēja partijas pārstāve Daiga Holma.

Viņi izslēgti par nesaskaņotu un neētisku individuālu deputātu priekšvēlēšanu kampaņas organizēšanu, kuras rezultātā atsevišķi deputātu kandidāti no zemākām vietām deputātu kandidātu sarakstos tika ievēlēti Saeimā, tai skaitā seši Saeimā ievēlētie, kuri no partijas īsi pirms 11.Saeimas sanākšanas izstājās, teica Holma. Valde secinājusi, ka šīs kampaņas īstenojuši ZRP biedri Gudonis un Galvanovskis.

ZRP noskaidrojusi, ka Gudonis ir sadarbojies ar mārketinga un komunikāciju aģentūru "Engine Communications", kas uz vairākiem avīžu izdevumiem ir norādīta kā to finansētājs. Saskaņā ar likumu ar politiskām organizācijām nesaistītas personas ir tiesīgas priekšvēlēšanu aģitācijai izlietot līdz 3000 latu.

"Ir acīmredzams, ka šīs aģentūras ieguldījums reklāmas kampaņā būtiski pārsniedz pieļaujamo izdevumu apmēru. Ņemot vērā Kārļa Gudoņa profesionālo pieredzi un informētību par avīžu tirāžu, viņš nevarēja nezināt to kopējās izmaksas," uzsver Holma.

Viņa arī atgādināja, ka ZRP ir vērsusies ar iesniegumu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), norādot, ka vairākos reģionālajos laikrakstos ir tikušas izvietotas politiskās reklāmas, kur bez "Engine Communications" kā maksātājs ir norādīta arī ZRP, par ko partija nav noslēgusi ne līgumus par reklāmas izvietošanu, ne saņēmusi rēķinus par šādas reklāmas apmaksu.

Galvanovskis tika ievēlēts 10.Saeimā no "Vienotības" saraksta, taču mandātu nolika. Viņš bija viens no ZRP dibinātājiem.

Portāls "pietiek.com" raksta, ka Klāvs Olšteins, kurš vada kopumā sešu deputātu grupu, kuri atšķēlušies no ZRP, cenšas panākt Galvanovska iecelšanu Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra amatā.

Seši no ZRP partijas saraksta 11.Saeimā ievēlētie, bet no partijas atšķēlušies deputāti, ir vieni no koalīcijas veidotājiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu