Iedzīvotāji ārstējas ar dzīvnieku preparātiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zirgiem domātie pretsāpju geli ir ļoti populāri ne tikai zirgkopju aprindās, bet tos iecienījuši arī Latvijas iedzīvotāji. Atjautīgākie iedzīvotāji jau sen vairs nepērkot cilvēkiem domātos sildošos vai dzesējošos gelus, bet gan ieziežas ar lopu smērēm, jo tās maksā lētāk, svētdien informēja LNT raidījums "Top10".

Ārsti neiebilst: tā esot ne vien lētāk, bet bieži vien arī veselīgāk, jo dzīvnieki ir stipri jutīgāki par cilvēkiem.

Interesējas arī ģimenes ārsti

Veterinārijas speciālisti apstiprina, ka geli zirgiem ir ļoti pieprasīti, taču ne zirgu, bet gan pašu pircēju vajadzībām. Turklāt cilvēki savām vajadzībām pērkot arī govs tesmeņu mīkstinošos un pretiekaisuma krēmus dažādiem dzīvniekiem.

Kā raidījumam "Top10" atzina veterinārs Aldis Usāns, pēdējos divos gados interese par dzīvnieku ziedēm ir tikai augusi. „Ir bijis tā, ka man piezvana ģimenes ārsts un jautā: vai jums ir pārdošanā gels zirgiem,” sacīja Usāns.

Puslitra pudele tā dēvētā "zirgu gela" maksā aptuveni septiņus latus. Tas ir tikpat, cik 100 gramu tūbiņa tādas pašas iedarbības gela aptiekā, kas domāts lietošanai cilvēku vajadzībām.

Pieļauj tikai bezrepcešu preparātu lietošanu

Latvijas Ārstu biedrībā norāda, ka zirgiem domātais gels cilvēka locītavām vai muskuļiem nekādu kaitējumu nevar nodarīt. Gluži pretēji, to var lietot droš, un tas arī palīdzēs.

Latvijas Ārstu biedrības prezidents Pēteris Apinis par lopu gelu izmantošanu cilvēku vajadzībām nav pārsteigts, jo dažās Rietumeiropas valstīs un it īpaši, postpadomju zemēs tas neesot nekas neparasts.

Geli lopiem ir kopšanas līdzekļi, un tos iespējams iegādāties bez receptes. Tāpēc tiem nav pārdošanas un lietošanas ierobežojumu, vēstīja raidījums.

Taču veterinārāsti piebilst, ka dzīvniekiem domātos recepšu medikamentus cilvēki lietot gan nedrīkst. Tās ir zāles, kuras veterinārāsts izraksta vienīgi dzīvnieka vajadzībām.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu