Pretēji Ušakovam, Rubiks neparakstīsies par krievu valodu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

"Saskaņas centra" (SC) valdes loceklis, sociālistu līderis Alfrēds Rubiks neparakstīsies par Satversmes grozījumu ierosināšanu, lai krievu valodu noteiktu par otru valsts valodu Latvijā, otrdien ziņoja Latvijas Televīzijas ziņu raidījums "Panorāma".

Komentējot SC līdera Nila Ušakova lēmumu par šādiem grozījumiem parakstīties, televīzijai viņš apliecināja, ka pats tā nerīkosies.

"Es personīgi neiešu parakstīties. Neesmu krievs. Es respektēju, ko dara krievu tautības cilvēki, bet pats es neiešu parakstīties, tas it kā uz mani neattiecas," televīzijai sacīja pašreizējais eiroparlamentārietis Rubiks.

SC oficiāli ir norobežojusies no aktivitātēm par oficiālu divvalodību Latvijā, taču SC līderis Ušakovs otrdien paziņoja, ka ir parakstījies par Satversmes grozījumu ierosināšanu.

SC Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs neizteica prognozes, cik daudz citu SC biedru varētu piedalīties parakstu vākšanā. Kā pats rīkojies, viņš neatklāja. Taču Saeimas deputātus saista zvērests, kurā sacīts, ka, uzņemoties tautas kalpa pienākumus, latviešu valoda tiks stiprināta kā vienīgā valsts valoda.

Jau ziņots, ka pašlaik notiek parakstu vākšana par Satversmes grozījumu ierosināšanu, lai krievu valoda būtu otra valsts valoda Latvijā.

Pirmajā nedēļā, kopš Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) izsludinājusi parakstu vākšanu, to atbalstījuši 11 482 pilsoņi. Parakstu vākšana sākās 1.novembrī un ilgs līdz mēneša beigām.

Lai grozījumi nonāku Saeimā, jāsavāc 154 379 vēlētāju paraksti. Ja Saeima tos noraidīs vai pieņems grozītā veidā, tiks izsludināts referendums.

Parakstu vākšana CVK jārīko, jo iepriekš biedrība "Dzimtā valoda" par Satversmes grozījumiem savāca 12 tūkstoš pilsoņu parakstu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu