Aicina šodien nēsāt pie apģērba sarkanbaltsarkanu lentīti

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Aizsardzības ministrija (AM) jau ceturto gadu aicina visus Latvijas iedzīvotājus Lāčplēša dienā pie apģērba piespraust sarkanbaltsarkanu lentīti stilizēta skaitļa 11 formā, kas norāda uz 1919.gada 11.novembri, kad tika izcīnīta izšķirošā cīņa pret Bermonta karaspēku, pavēstīja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļā.

Ministrija norāda, ka Latvijas armijas deviņdesmitās gadadienai veltītā logotipa centrālais elements ir stilizēts skaitlis 11 valsts karoga krāsās. Tas atgādina par 1919.gada 11.novembra uzvaru un līdzinās starptautiski atzītajam "victory" jeb uzvaras simbolam.

AM un Nacionālie bruņotie spēki logotipu izveidoja, attīstot Latvijas Neatkarīgās televīzijas 2007.gadā aizsākto tradīciju – aicinājumu Lāčplēša dienā pie apģērba nēsāt sarkanbaltsarkanu lentīti stilizēta simbola formā, kas norāda uz 11.novembri kā visu Latvijas karavīru godināšanas dienu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu