"Vienotības" valdes priekšsēdētājas amatā ievēlēta Āboltiņa

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Partijas "Vienotība" kongresā, kas šodien notiek Tukumā, partijas valdes priekšsēdētājas amatā ievēlēta Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Kongresa delegāti "Vienotības" valdes priekšsēdētāja amatam izvirzīja arī Ministru prezidentu Valdi Dombrovski un līdzšinējo "Pilsoniskās savienības" (PS) līderi Ģirtu Valdi Kristovski, bet viņi no kandidēšanas atteicās.

"Vienotības" domes priekšsēdētājas amatā ievēlēta Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete, bet par domes priekšsēdētāja vietnieku - Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Veiko Spolītis.

"Es vēlētos redzēt "Vienotību" kā jauna tipa organizāciju, kas iederētos jaunajā politiskajā situācijā Latvijā. Vēl vairāk -

es vēlētos, lai "Vienotība" kļūtu par to spēku, kas turpinātu mainīt situāciju un būtu pārmaiņu virzītāja.

Lai mēs to spētu īstenot un turpināt arī nākotnē, mums jau tagad ir jāsāk par to domāt un jāveido partija, pielāgojot to kā instrumentu, kas vislabāk spētu pildīt šos uzdevumus," uzrunājot kongresa pārstāvjus, uzsvēra "Vienotības" priekšsēdētāja.

Viņa norādīja, ka atvērtība ir bijusi pamatā "Vienotības" idejai. "Un arī šobrīd, domājot par partijas attīstību nākamā gada un trīs gadu periodā, mums ir jāsaglabā saikne ar pilsonisko sabiedrību, jāturpina meklēt jaunu ideju, jaunu iespēju nesēji, jauni partijas biedri. Tieši šis ir vispiemērotākais brīdis, lai mēs izmantotu sasniegto un sāktu darbu jaunā līmenī," savā uzrunā sacīja politiķe.

Savukārt Kalniete akcentē, ka "Vienotības" spēks ir viedokļu daudzveidībā, diskusijās, atvērtībā jaunām idejām, modernā komunikācijā - gan savstarpēji, gan ar sabiedrību kopumā.

"Es aicinu šīs moderna partijas darba prakses un instrumentus izkopt un attīstīt, pārņemot labāko praksi no mūsu partnerpartijām Eiropā," sacīja Kalniete.

Apstiprināta domes priekšsēdētāja amatā, Kalniete apņēmās partijas domi padarīt par patiesu politisku un saturisku diskusiju vietu, par forumu, kurā partija apspriež un kaļ nākotnes plānus, par ietvaru visu līmeņu un novadu partijas biedru savstarpējās sapratnes, sadarbības un kopīgas identitātes veidošanai.

"Vienotības" valdē ievēlē 20 cilvēku, arī Ēlerti

TUKUMS, Nov 26, BNS - Partijas "Vienotība" kongresā sestdien ievēlēta partijas valde 20 cilvēku sastāvā, tajā pirmo reizi ievēlēta arī bijusī kultūras ministre Sarmīte Ēlerte, kura netika 11.Saeimā.

Valdē ir ievēlēti Arvils Ašeradens, Iveta Blaua, Krišjānis Bušs, Ilma Čepāne, Lolita Čigāne, Valdis Dombrovskis, Ina Druviete, Sarmīte Ēlerte, Andrejs Judins, Karīna Korna, Ģirts Valdis Kristovskis, Aleksejs Loskutovs, Artis Pabriks, Olafs Pulks, Jānis Reirs, Edvards Smiltēns, Kārlis Šadurskis, Ainārs Šteins, Ilze Viņķele un Dzintars Zaķis.

Kopumā uz vietu valdē kandidēja 29 cilvēki.

Valdē neiekļuva Hosams Abu Meri, Ivars Bandonis, Ingmārs Čaklais, Guntis Grūba, Edgars Krūmiņš, Inga Priede, Inguna Rībena, Inese Vaidere un Māris Zusts.

Jaunajā partijas valdē vairs nav arī līdzšinējais "Sabiedrība citai politikai" vadītājs Aigars Štokenbergs, kurš arī neiekļuva 11.Saeimā, kā arī Rīgas domes deputāts Edgars Jaunups un bijusī Saeimas deputāte Silva Bendrāte. Viņi gan nekandidēja. Apvienības "Vienotība" valdē bija 15 cilvēku.

Atbilstoši pašlaik spēkā esošajiem statūtiem kandidātus uz valdi izvirzīja vēl trīs atsevišķas partijas, no kurām izveidota "Vienotība" - partijām "Jaunais laiks" (JL), Pilsoniskā savienība (PS) un Sabiedrība citai politikai (SCP).

Kongresā ievēlēta arī partijas Ētikas komisija, kurā darbosies Jānis Avotiņš, Gatis Puriņš, Jānis Egliņš, Uldis Martinsons, Didzis Šēnbergs, Andris Ulāns, Kārlis Līdaks, Mārcis Gobiņš un Arta Segliņa.

Savukārt partijas Revīzijas komisijā ievēlēts Uģis Rotbergs, Inese Kalniņa, Ansis Saliņš, Linda Medene, Edgars Engīzers, Guna Arente, Ilze Znotiņa, Viktors Vilkaušs un Evija Kolberga.

Uz partijas "Vienotība" kongresu bija izvirzīti 450 delegāti - pa 150 no katras "Vienotību" veidojošās partijas - "Jaunā laika" (JL), PS, "Sabiedrības citai politikai" (SCP).

Balsojumā piedalījās 388 delegāti, tostarp 135 no JL, 137 no PS un 116 no SCP.

Āboltiņa pārstāv JL, Kalniete - PS, bet Spolītis - SCP. No JL delegātiem par Āboltiņu balsoja 126 delegāti, pret - deviņi, no PS par balsoja 112, pret - 24, no SCP par balsoja 100, pret - 12.

Par Kalnieti balsoja 348 delegāti, pret - 40, savukārt par Spolīti balsoja 364, pret - 23.

Pirms balsojuma kongresa delegātiem tika izsniegtas vēlēšanu zīmes trijās dažādās krāsās, lai atšķirtos JL, PS un SCP balsojums.

Saskaņā ar "Vienotību" veidojošo partiju norunu partijas priekšsēdētājai, domes priekšsēdētājai un viņas vietniekam bija jāsaņem ne tikai kongresa delegātu vairākuma atbalsts, bet arī vairākums starp katras partijas - JL, PS, SCP - balsīm.

Kā ziņots, "Vienotības" kongresā tiek ne tikai vēlēta partijas vadība, bet arī pārrunāti Latvijas attīstības jautājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu