Novgorodas gubernators sauc Latvijas iedzīvotājus strādāt

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Novgorodas apgabalā, Krievijā, ļoti jūtams cilvēku trūkums, pirmdien laikrakstā "Diena" publicētā intervijā atzīst Novgorodas apgabala gubernators Sergejs Mitins, aicinot Latvijas iedzīvotājus braukt un strādāt šajā apgabalā.

"Joprojām jūtamas kara sekas, kad zaudējām vienu miljonu iedzīvotāju. Ļoti daudzi iedzīvotāji ir pensijas un pirmspensijas vecumā. Tāpēc mēs esam ļoti ieinteresēti, lai pie mums brauc dzīvot jauni un vidējā vecuma cilvēki. Izmantošu izdevību, lai aicinātu Latvijas cilvēkus braukt dzīvot un strādāt pie mums Novgorodas apgabalā, mums ir ļoti vajadzīgi kvalificēti speciālisti, un mēs ļoti labprāt gribētu redzēt pie sevis cilvēkus no Baltijas valstīm," viņš klāsta.

Saskaņā ar Mitina teikto jauns ārsts, kas ierodas Novgorodā, saņem 200 tūkstošu rubļu (3340 latu) vienreizēju pārcelšanās pabalstu, viņam tiek piešķirts pašvaldības apmaksāts dzīvoklis un tiek garantēta alga no 25 tūkstošiem rubļu (417 latu) mēnesī. "Pašlaik tiek attīstīta dzīvokļu un kotedžu ciematu būve, kas ir paredzēti arī skolotājiem un citiem speciālistiem, kas vēlēsies pārcelties pie mums. Apgabalā ir daudz ezeru un upju. Mūsu apgabals, manuprāt, pašlaik vēl netiek līdz galam novērtēts kā lieliska dzīvošanas vieta," norāda Mitins.

Viņš arī piebilst, ka Novgorodas apgabalā atrodas kūdras atradnes 2,5 triljonu tonnu apmērā. "Ņemot vērā, ka mūsu enerģētiku nodrošina "Gazprom" darbība, tās netiek izstrādātas, mums nav tādas pieredzes, tādu uzņēmumu, kas varētu tās izstrādāt. Ja Latvijā ir kāds uzņēmums, kam ir interese izstrādāt šo kūdru, mēs būtu ļoti ieinteresēti sadarbībā," vēsta Mitins.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu