Par krievu valodu parakstījušies 130 678 vēlētāji

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 1. līdz 28.novembrim par likumprojekta „Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē” ierosināšanu Latvijā parakstījušies 130678 vēlētāji, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotā informācija.

Parakstu vākšanai nodotais likumprojekts paredz grozīt Satversmes 4., 18., 21., 101. un 104.pantu, iekļaujot tajā nosacījumu par krievu valodu kā otru valsts valodu.

Provizoriskie parakstu vākšanas rezultāti būs zināmi ceturtdien, 1.decembrī. Savukārt galīgos parakstu vākšanas rezultātus CVK apstiprinās pēc tam, kad būs pārbaudījusi visus saņemtos parakstus un konstatējusi, vai kādi vēlētāji nav parakstījušies vairakkārt. Parakstu pārbaude varētu ilgt trīs līdz četras nedēļas.

Likumprojekts „Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē” būs jāiesniedz izskatīšanai parlamentā, ja parakstu vākšanā to atbalstīs ne mazāk kā viena desmitā daļa no pēdējās Saeimas vēlēšanās balsstiesīgo pilsoņu skaita jeb vismaz 154 379 vēlētāji. Kopējam Satversmes grozījumu atbalstītāju skaitam ir pieskaitāmi arī 12 533 vēlētāju paraksti, kuri piedalījās pirmajā parakstu vākšanas kārtā un parakstījās pie notāriem vai bāriņtiesā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu