Pensionāru vaino prettiesiskā pacientu ārstēšanā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aizdomās par nelegālu pacientu izmeklēšanu savās mājās tiek turēts kāds pensionārs, kurš dzīvo Rīgā, M.Ķempes ielā. Pēc sūdzības uzklausīšanas no kādas bērnudārza audzinātājas, kura uzskata, ka vīrietis viņas darbvietā veica nepiedienīgu izmeklēšanu, LNT raidījums „Tautas balss” ar juristes Margaritas Krallišas starpniecību pieteicās pie viņa vizītē mājās un pārliecinājās, ka viņa darbības likumība ir apšaubāma.

Ārsts pārbauda bērnudārza audzinātājas

Sākotnēji „Tautas balss” uzklausīja Ievas stāstu par kādu ausu, kakla un deguna ārstu, kurš bija ieradies bērnudārzā Sarkandaugavā, lai veiktu personālam pārbaudi. Apskates laikā bērnudārza audzinātāju Ievu šokējis tas, ka ārsts arī sācis „gramstīties” gar viņas krūtīm.

„Pēkšņi sāka gramstīt krūtis, vienkārši palaiž rokas zem blūzītes un, neko nepaskaidrojot, vienkārši čamda,” intervijā raidījumam stāstīja Ieva. „Tas ir pazemojoši, jo

viņš nav nekāds ginekologs, lai čamdītu manas krūtis,”

viņa noteica.

Ārsts tamlīdzīgi esot izrīkojies arī ar citām Ievas kolēģēm. Kāda gan uzreiz aizliegusi pārbaudīt krūtis. „Šī te pārbaude notika pa visiem bērnudārziem Sarkandaugavā, viņš gāja pie visām audzinātājām. Tas notika tepat bērnudārzā, viņš sauca pa vienai iekšā, gados vecs vīrietis,” atzina Ieva.

Ievas apskates rezultātā šis ārsts esot medicīniskajā kartiņā ierakstījis atzinumu - „derīga”. Ieva stāstīja: „Tur bija rakstīts - derīga, vienā teikumā. Mēs smējāmies par to, kā viņš uzrakstījis. Kam derīga? Nezinu gan kam.”

Ar slēpto kameru nofilmē vizīti mājās

Ievai nebija zināms, kā sauc ārstu, kurš viņu izmeklēja bērnudārzā. Taču „Tautas balsij” izdevās noskaidrot, ka tas bijis ārsts Vladimirs Nikolajevskis, kurš jau vairākus gadus ir pensijā.

„Tautas balss” noskaidroja, ka Nikolajevskis labprāt pieņemot pacientus pie sevis mājās Rīgā, M.Ķempes ielā. Lai gūtu pierādījumus viņa nelegālai darbībai, raidījums vienojās ar juristi Margaritu Krallišu, ka viņa pieteiksies pie pensionāra vizītē un objektīvi izvērtēs situāciju.

Krallišas vizīte pie Nikolajevska tika filmēta ar slēpto kameru. Juriste, uzdodoties par viltus pacienti, ārstam pastāstījusi par sāpošu kaklu, „miglu galvā”, kņudināšanu degunā un gaidījusi, kā tad ārsts veiks viņas izmeklēšanu.

Vizīte ilga 40 minūtes. Juriste pēc tam „Tautas balsij” pastāstīja, ka Nikolajevskis veicis izmeklēšanu ar aizvēsturiskiem medicīnas instrumentiem un viņai radās šaubas par to, vai tie vispār tiek sterilizēti un atbilst mūsdienīgas medicīnas prasībām. Par vizīti viņa samaksājusi 10 latus, taču čeku pretim nav saņēmusi.

Juristei aizdomas par nelegālu ārsta darbību

Kralliša norādīja: „Šeit iestājas sava veida kriminālatbildība par to, ka šeit tiek veikti medicīniskie pakalpojumi neatbilstoši sanitārajām normām un vai viņam vispār ir atļauja to veikt mājās, un vai vispār viņam ir licence strādāt par ārstu un tieši par šādu.

Vairāk tas izskatījās pēc mistiskas rotaļas, kur cilvēks ar aizvēsturiskām aparatūrām darbojas – viss bija ļoti sens un vecs

un neieviesa uzticību, ka tie ir sterili.”

Uzreiz pēc vizītes, raidījums centās gūt Nikolajevska paskaidrojumus par to, vai viņam ir ārsta licence, taču vīrietis tādu neuzrādīja, vien apgalvoja, ka viņam ir 50 gadu darba pieredze.

Par šo ārstu „Tautas balss” informēja Veselības inspekciju. Tās vadība solīja veikt pārbaudi. „Ir nekavējoši jāveic pārbaude, jo tādus absurdus, ko es dzirdu no jums, tas ir prettiesiski! Tas ir uz nozieguma zonas, tāpēc tiks veikta pārbaude,” atzina inspekcijas pārstāve Valentīna Berga.

Pagaidām Berga neņēmās apgalvot, vai Nikolajevskis ir vai nav ārsts. Viņa skaidroja: „Man ir jāuzzina viss detaļās - vai viņš ir bijis ārsts, ir ārsts, vai ir bijis diploms, sertifikāts un vai vispār viņš ir par ārstu strādājis. Tā informācija, ko sniedzāt man, tā vispār ir pat noziedzīga darbība.”

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu