Zatleram limuzīnu gatavi piedāvāt divi pretendenti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Aizsardzības ministrijas (AM) izsludinātajā konkursā luksusa klases limuzīna iegādei, ko plānots nodot eksprezidenta Valda Zatlera lietošanā, saņemti divi piedāvājumi.

Patlaban AM izvērtē šos piedāvājumus, bet uzvarētājs tiks paziņots, visticamāk, nedēļas beigās, sacīja ministrijas Preses nodaļas vadītāja Dace Ankipāne.

Portāls "Pietiek.com" iepriekš vēstīja, ka konkursā plānots iegādāties melnu limuzīnu ar ādas salonu. Limuzīna cena nedrīkst pārsniegt 87 888 latus, portālu informēja AM.

Kopš prezidenta pilnvaru beigām Zatlers pārvietojas ar valsts piešķirtu pavecu "Chrysler minivenu", kurā nereti kopā ar viņu redzami citi Zatlera Reformu partijas pārstāvji. Zatlers iepriekš esot paudis vēlmi, lai viņa vajadzībām tiek iepirkts jauns limuzīns, priekšroku dodot "Audi" markas mašīnai. Konkursa tehniskajā specifikācijā nav minēts, kādas markas auto tiks dota priekšroka, jo tas sašaurinātu pretendentu loku, bet ir ietverta vēlme par auto krāsu.

Noteikts, ka limuzīnam jābūt melnā krasā, bet salona apdarei - no brūnas ādas, tāpat salonā jābūt koka apdares dekoram, audio sistēmai ar skaļruņiem priekšā un aizmugurē, kā arī dalītai klimata kontrolei priekšā un aizmugurē. Bet automašīnas salonam jābūt izklātam ar velūra paklājiem.

Plānots, ka ar jauno limuzīnu Zatlers pārvietosies vismaz trīs gadus, kad tiks domāts par jaunu auto. Pēc tam šo auto valsts iecerējusi izmantot augstu stāvošu viesu pārvadāšanai, tādēļ konkursa tehniskajā specifikācijā ietverta prasība par karoga kātiem pie priekšējā labā un kreisā automašīnas spārna.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu