Būvdarbu dēļ Zvejniekciema iedzīvotāji slīgst dubļos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zvejniekciema Krāču ielas iedzīvotāji tikai ar lielām grūtībām spēj izkļūt no savām privātmājām, jo ceļš slīgst dubļos ieilgušā remonta dēļ. Šā iemesla dēļ jau otro mēnesi netiekot izvesti atkritumi un vajadzības gadījumā ielā nevarētu iebraukt ne ātrā palīdzība, ne ugunsdzēsēji, otrdien vēstīja LNT raidījums „Tautas balss”.

Pārvietojas gumijas zābakos

Pirms diviem gadiem šajā ielā Saulkrastu novada dome nolēma ierīkot ūdensapgādes sistēmu. Darbs tika sākts vairākos ielas posmos. Taču šobrīd Krāču ielas un tuvējo ielu iedzīvotāji pienācīgi netiek ne prom, ne atpakaļ savās mājās dubļos mirkstošā ceļa dēļ.

„Mazmeita zvana: vecomāt, nāc pretī - iestigu, tālāk netieku. Ķeru bateriju, izceļu laukā, izvelku zābakus no dubļiem laukā,” tā „Tautas balsij” pastāstīja iedzīvotāja Dzidra, kura pa šo ceļu pārvietojas tikai gumijas zābakos.

Savukārt citi iedzīvotāji norādīja, ka jau otro mēnesi netiek izvesti atkritumi, jo atkritumu izvešanas mašīna šajā ielā līdz mājām nevar piebraukt. Tas pats attiecas arī uz ātro palīdzību.

Nav ņemtas vērā zemes īpatnības

Sākotnēji kāda firma bija sākusi būvdarbus, taču pēc tam projektu pametusi nerealizētu. Izrādījās, ka darbu veicēji nebija domājuši, ka strādāšanu apgrūtinās plūstošās smiltis un augstie gruntsūdeņi.

Būvdarbi apstājās, un tikai pēc vairākiem mēnešiem tos turpinājusi jau cita firma. Taču arī tagad problēmas tās pašas. Turklāt vismaz četrus mēnešus no ceļa prom tiek sūknēts ūdens, taču rezultāta kā nav tā nav.

Zvejniekciema iedzīvotājiem nav skaidrs, kāpēc pirms darbu sākšanas un buldozeru ierašanās Krāču ielā neviens vispirms nevarēja noskaidrot, kādas ir attiecīgās zemes īpatnības.

Dzidra uzsvēra: „Viņi zina, ka ir plūstošās smiltis, bet liek iekšā akas, betonē. Tās grimst iekšā smiltīs. Viņi skraida ar cementa spaiņiem. Izsmiekls!” Nemitīgi šeit notiek ūdens sūknēšana, degviela tiek tērēta, un galu tam visam iedzīvotāji nemana.

Darbus atliks līdz pavasarim

Tikmēr Saulkrastu novada domes izpilddirektors Andrejs Arnis noraida iedzīvotāju pārmetumus, ka veltīgi tiek šķērdēti līdzekļi. Nauda tiks samaksāta vien tad, kad darbs būs izdarīts.

Pašvaldības pārstāvis apstiprināja, ka iepriekš, apskatot būvdarbu teritoriju, nebija redzams, ka tur ir plūstošās smiltis un tik augsti gruntsūdeņi. „Šī ir tā lieta, ko uzņēmēji, piesakoties iepirkumam šo darbu veikšanai, nebija ņēmuši vērā. Diemžēl šīs augsto gruntsūdeņu atzīmes netika paredzētas,” atzina Arnis.

Dubļos slīgstošais ceļš tiks sakārtots tuvākajās pāris dienās. Līdz pavasarim šie darbi vairs netiks veikti, teicās Arnis. „Šķembu un grants smilšu maisījums tiks bērts uz esošā seguma un tiks cilvēkiem nodrošināta piebraukšana pie saviem īpašumiem,” viņš sacīja.

Būvobjektā stāv nenorobežotas, vaļējas kanalizācijas akas

„Tautas balss” vērsa pašvaldības pārstāvja uzmanību arī uz to, ka Krāču ielā vaļējas stāv kanalizācijas akas, kurās var nejauši iekrist cilvēki. Par to Arnis bija izbrīnīts, tādēļ uzreiz sazinājies ar būvuzraugu, lai nekavējoties tiktu izvietotas aizsargbarjeras.

Lai pārliecinātos, ka būvnieki akas norobežojuši, Arnis solīja uzreiz tajā pašā dienā apskatīt būvobjektu un pārliecināties par padarīto.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu