Nacionālo veselības dienestu vadīs Māris Taube

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Konkursā uz Nacionālā veselības dienesta vadītāja amatu uzvarējis līdzšinējais dienesta vadītāja pienākumu izpildītājs Māris Taube, informēja Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļas pārstāvis Oskars Šneiders.

Uz šo amatu kandidēja trīs cilvēki.

Taube 1999.gadā absolvējis Latvijas Medicīnas akadēmiju un 2002.gadā Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) pabeidzis rezidentūru ārsta psihiatra specialitātē. 2005.gadā ieguvis medicīnas zinātņu doktora grādu psihiatrijā. No 2001.gada strādājis dažādos amatos valsts SIA "Psihiatrijas centrs", Garīgās veselības valsts aģentūrā un valsts SIA "Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrs".

No 2007. līdz 2009.gadam viņš bijis Sabiedrības veselības aģentūras direktora vietnieks zinātnes un pētniecības jautājumos, kopš 2009.gada - toreizējā Veselības ekonomikas centra (VEC) Sabiedrības veselības departamenta direktors, bet no šī gada jūlija - VEC direktora pienākumu izpildītājs.

Taube kopš 2004.gada vada lekcijas Latvijas Universitātes Pedagoģijas un psiholoģijas fakultātē un no 2005.gada ir docents RSU Psihiatrijas un narkoloģijas katedrā.

Kā ziņots, veselības ministre Ingrīda Circene (V) atcēlusi sava priekšgājēja Jura Bārzdiņa (Liepājas partija/ZZS) 19.oktobra lēmumu par VEC direktora pienākumu izpildītāja Taubes iecelšanu par apvienotā Nacionālā veselības dienesta direktoru.

Nacionālais veselības dienests darbu sāka 1.novembrī pēc VEC un Veselības norēķinu centra (VNC) apvienošanas.

VEC un VNC reorganizācijas un apvienošanas mērķis ir novērst situāciju, kurā līdzīgas funkcijas nodrošina divas valsts pārvaldes iestādes, kas rada papildu administratīvo slogu, kā arī neveicina koordinētu iesaistīto institūciju darbību veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanā un veselības aprūpei paredzēto valsts budžeta līdzekļu efektīvā izmantošanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu