Saeimas sēžu video translācija internetā izmaksās 19 Ls stundā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Saeimas sēžu video translācija internetā nākamgad izmaksās 19 latus stundā, liecina informācija parlamenta mājaslapā.

Saeimas izsludinātajā konkursā minēto darbu veikšanai par uzvarētāju atzīts vienīgā pretendenta, SIA «4.vara», piedāvājums. Šis uzņēmums attiecīgos pakalpojumus Saeimai nodrošināja arī šogad.

Līgumsummu veido arhīva izveides un uzturēšanas izmaksas 12 mēnešiem, kas ir 2988 lati, savukārt vienas tiešraides stundas izmaksas būs 19 lati.

SIA «4.vara» reģistrēta 2007.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2000 latu. Uzņēmuma kontrolpakete - 50,05% - pieder SIA «Mediju nams», bet pārējās kapitāldaļas vienādi sadalītas trim privātpersonām - Kristapam Zālītim, Artūram Vaskim un Gintam Belēvičam. Kompānijas valdes priekšsēdētājas ir Belēvičs, bet kā valdes locekļi darbojas arī Armands Puče un Mārtiņš Mellēns.

Savukārt balsošanas sistēmas, Sarkanās zāles konferenču iekārtas un komisiju apspriežu iekārtu uzturēšana Saeimai šogad izmaksās 13 897 latus, liecina Saeimas mājaslapā pieejamā informācija.

Konkursā minēto darbu veikšanai par uzvarētāju kā vienīgais pretendents atzīta SIA «KT serviss», kas uzvarēja arī konkursā par 2pakalpojumu nodrošināšanu 2011.gadā.

Jau ziņots, ka 2009.gada augustā deputāti sāka darbu ar jauno parlamenta sēžu zāles informācijas sistēmu. Darbs pie jaunās sēžu zāles informācijas sistēmas tika sākts jau 2006.gada nogalē, izstrādājot tehniskās prasības.

2007.gada iepirkuma procedūrā uzvarēja AS «Exigen Services», ar kuru tika noslēgts līgums par sistēmas programmatūras izstrādi. Saeimas sēžu zāles informācijas sistēmas izmaksas bija 76 000 latu.

Iepriekšējā Saeimas sēžu zāles informācijas sistēma tika uzstādīta 1997.gadā, un tā tika darbināta, izmantojot vienkāršu konferenču vadības programmatūru, kas vairs neatbilda mūsdienu tehnoloģijām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu