TVNET iepriecina bērnus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Aizkustinoša un priecīga - tāda TVNET rūķu komandai izvērtās diena, kad viesojāmies pie Dundagas vidusskolas un Kolkas pamatskolas bērniem. Iepriecinot viņus ar TVNET lasītāju sarūpētajām dāvanām, saņēmām ļoti daudz neviltotu smaidu un redzējām daudz patiesa prieka pilnu seju. Paldies jums, lasītāji, par labestību un nesavtību, palīdzot bērniem!

Kādā skaidrā ziemas dienā, kad Rīgā vēl joprojām nebija ne miņas no īsta sniega un sala, Kurzemes lauki pārsteidza ar plānu kārtiņu baltā brīnuma un aizsalušiem dīķīšiem.

Pēcpusdienā, kad TVNET rūķu automašīna, līdz augšai pilna ar dāvanām, ieripoja Dundagas pils pagalmā, jau sāka krēslot.

Liels pārsteigums par dāvanām

Nevarēdami sagaidīt no Rīgas braukušos rūķus, vairāki desmiti mazo dundadznieku nepacietīgi mīņājās skolas zālē, gaiteņos un kāpnēs.

Ieraugot Ziemassvētku vecīša komandas sarūpētās iespaidīgās dāvanas, sapostie bērni uz brīdi pārsteigumā apklusa. Tomēr jau pēc mirkļa viņu balsis atguva iepriekšējo skanējumu – priecīgās priekšnojautas ļāva čalot aizvien skaļāk, raitāk un pārliecinošāk.

Ieraugot īstu Ziemassvētku vecīti un dāvanas, bērnu acis mirdzēja neviltotā priekā
Ieraugot īstu Ziemassvētku vecīti un dāvanas, bērnu acis mirdzēja neviltotā priekā Foto: TVNET

Patiešām īsts Ziemassvētku vecītis!

Pēc neilga brīža bērni sagaidīja nākamo pārsteigumu – svinīgi izrotātajā Dundagas pils zālē pārliecināti iesoļoja pats Ziemassvētku vecītis. Patiešām īsts!

Pasveicinājis bērnus ar savu raksturīgo izsaucienu «ho-ho-ho», vecītis iekārtojās pie zeltītos toņos izpušķotās svētku eglītes. Lai arī mērojis tālo ceļu no Lapzemes, vecītis pie Kurzemes bērniem jutās ļoti omulīgi un labi.

TVNET rūķi palīdz Ziemassvētku vecītim izdalīt pareizās dāvanas
TVNET rūķi palīdz Ziemassvētku vecītim izdalīt pareizās dāvanas Foto: TVNET

Uzreiz varēja redzēt, ka bērni bija centušies – kāds bikli un satraukti deklamēja jaunu pantiņu, cits radoši un pārliecinoši dziedāja svētku dziesmiņu. Uzklausījis mazo kurzemnieku priekšnesumus, Ziemassvētku vecītis viņus uzslavēja un atzinās, ka todien iemācījies daudz iepriekš nedzirdētu dzejolīšu.

Pateicībā par saņemtajām dāvanām daži bērni Ziemassvētku vecītim bija sarūpējuši arī pašu darinātas apsveikumu kartiņas.

Spožām un cerību pilnām acīm bērni izsaiņoja labo rūķu sarūpētās dāvanas.

Ieraugot kastēs sasaiņotās un maisiņos saliktās ilgu laiku kārotās lietas, bērnu sejās parādījās neviltots prieks un sajūsma.

Vēl pirms pantiņu noskaitīšanas un dāvanu saņemšanas nepacietīgākie centās uzminēt, tieši kuru dāvanu viņi saņems
Vēl pirms pantiņu noskaitīšanas un dāvanu saņemšanas nepacietīgākie centās uzminēt, tieši kuru dāvanu viņi saņems Foto: TVNET

Rūķu atvestajos maisos bija skrituļslidas un hokeja piederumi, robots, mobilais telefons, ar pulti vadāmās mašīnas, rotaļu kvadracikli un pat iespaidīgs helikopters ar pulti.

Kāda meitenīte varēja piepildīt savu sapni par mākslīgo eglīti, bet viņas klasesbiedrene tika pie lielas mīkstās rotaļlietas - Vinnija Pūka.

Ziemassvētku vecīša komanda, kurā bija arī daudzi no jums, bija sarūpējusi arī lelles un grāmatas, pulksteņus un kalendārus. Vairāki bērni tika pie jaunām skolas somām un piederumiem.

Daudzu mazo dundadznieku sirsniņas todien iepukstējās straujāk, ieraugot un savā īpašumā saņemot jaunāko beibleida modeli. Liels paldies jums, mīļie lasītāji, ka palīdzējāt sarūpēt šīs dāvanas, ar kurām iepriecināt bērnu sirsniņas!

Todien bērnus pārsteidza ne tikai Ziemassvētku vecītis un rūķu sarūpētās dāvanas, bet arī mūziķis Raimonds Tiguls. Viņš iepazīstināja ar savu jauno un savdabīgo instrumentu «hang», kas patlaban ir vienīgais Latvijā, kā arī nospēlēja sirsnīgu svētku laika dziesmiņu.

TVNET rūķiem un Ziemassvētku vecītim palīdzēja arī tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš, kurš todien īpaši iepriecināja kādu mazo novadnieci, sniedzot viņai iespēju piepildīt savu sapni par vijoļspēli.

Būsim labāki un skaidrāki!

Pēc pantiņu noskaitīšanas un dāvanu saņemšanas Ziemassvētku vecītis aicināja bērnus, vecākus un skolotājus vienoties skaistākajā svētku laika dziesmā «Klusa nakts, svēta nakts».

Atbalsojoties Dundagas pils augstajos mūros, bērnu sirsnīgais dziedājums uzjundīja patiesu svētku sajūtu, kas mudināja ikvienu kļūt labākiem, tīrākiem un skaidrākiem.

Paldies visiem zināmajiem un nezināmajiem rūķiem!

Pēc aizkustinošās un kopīgi nodziedātās dziesmas Ziemassvētku vecītis un TVNET rūķi atvadījās no Dundagas un Kolkas bērniem, lai dotos gatavot dāvanas nākamajiem svētkiem.

Paldies jums, TVNET lasītāji, ka palīdzējāt mums iepriecināt šo bērnu sirsniņas un padarīt mūsu visu svētkus gaišākus!

Paldies arī atraktīvajam Ziemassvētku vecītim!

Atgādinām, ka jau krietnu brīdi pirms Ziemassvētkiem TVNET redakcija pamazām pildījās dažnedažādām dāvanām, raisot īstu svētku sajūtu un pārliecību, ka Latvijā vēl ir daudz labu un nesavtīgu cilvēku.

Lai arī jums sirdssilta gada nogale!

Satraukums, saņemot ilgi gaidīto dāvanu, ir milzīgs. Tāpat kā prieks
Satraukums, saņemot ilgi gaidīto dāvanu, ir milzīgs. Tāpat kā prieks Foto: TVNET
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu