Svētkos Bērnu slimnīcā pēc palīdzības vērsušies 234 bērni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Aizvadītās svētku brīvdienas Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļas mediķi aizvadījuši mierīgā gaisotnē - kopumā slimnīcā pēc palīdzības vērsās 234 bērni, no kuriem 76 tika stacionēti, informēja slimnīcas pārstāve Elīna Neimane.

Dažādas traumas svētku laikā guvuši 47 bērni, no kuriem slimnīcā tika ievietoti septiņi. Līdzīgi kā Ziemassvētku laikā, lielākoties bērni guvuši dažādas sadzīves traumas - galvas, roku un kāju sasitumus krītot, kā arī plēstas un grieztas brūces, savukārt kādam divus gadus vecam mazulim virsū uzkritis televizors.

Par spīti vairākkārtējiem ārstu aicinājumiem ievērot īpašu piesardzību, arī šogad svētku laikā divi bērni guvuši termiskus apdegumus, aplejoties ar karstu dzērienu un iekrītot spainī ar karstu ūdeni, tādējādi gūstot muguras, rokas un kāju apdegumus. Tomēr salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem bērnu skaits, kuri svētkos guvuši apdegumus, ir mazinājies, norāda mediķi.

Savukārt slimnīcas pediatri svētku brīvdienās palīdzību sniedza 187 bērniem, no kuriem 69 tika stacionēti. Lielākoties pie mediķiem vērsās bērni ar paaugstinātu temperatūru, klepu, kakla sāpēm, gremošanas traucējumiem un dažādām vīrusa saslimšanām.

Kā ziņots, Ziemassvētku brīvdienās, no 24. līdz 26.decembrim, Bērnu slimnīcā pēc palīdzības vērsās 523 bērni, no kuriem slimnīcā tika ievietoti 185 bērni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu