Vēlas aizliegt adoptētājiem mainīt bērna vārdu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pērn Latvijā sasniegti rekordi adoptēto bērnu skaita ziņā. Taču daudzi adoptētāji ir neizpratnē par ierēdņu vēlmi mainīt Civillikumu. Tajā paredzēts iekļaut punktu, kas aizliegtu adoptētājiem mainīt bērna vārdu, svētdien ziņo LTV raidījums «Panorāma».

Ierēdņi atsaucas uz psihologu viedokli, taču adoptētāji uzsver, ka šis ir jautājums, kas būtu atstājams nākamo vecāku ziņā.

Attiecīgie grozījumi Civillikumā izskatīti Saeimā jau 1.lasījumā. Tajos paredzēts, ka adoptētāji varēs dot otru vārdu, savukārt ar pirmo vārdu bērnam jādzīvo vismaz līdz 15 gadu vecumam. Izņēmums būtu vārda un uzvārda salikums, kas bērnu pazemo, piemēram, Kails Gulbis.

«Pieļauju, ka Saeimā par šo jautājumu būs ļoti nopietnas diskusijas. Un arī psihologi, teiksim, ir pieļāvuši - ja tomēr likumdevējs nosveras par iespēju šo te vārdu mainīt, tad tas nevarētu būt vēlāk pēc tam, kad bērns sasniedz 1 gada vecumu,» skaidroja Labklājības ministrijas pārstāve Līvija Liepiņa.

Adoptētāji un aizbildņi uzsver, ka šādas likuma izmaiņas nedrīkstētu būt uzspiestas. Par to būtu vajadzīga plašāka diskusija sabiedrībā.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu