Pēc svētkiem pārpildīts Narkoloģiskā dienesta stacionārs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no LTV sižeta

Ar katetru vēnā un pie gultas piesietām rokām, lai paša dēmoni nenodarītu pāri apkārtējiem - Ziemassvētki un Jaunais gads beidzot beidzies arī no alkohola atkarīgajiem. Narkoloģiskās palīdzības dienesta stacionārā šajās dienās brīvu gultu nav ne vīriešu, ne sieviešu nodaļā, piektdien informēja LTV raidījums «Panorāma».

Ārsti skaidro, ka nereti tieši tuvinieku vēlme svētkos uz galda uzlikt grādīgas dziras pudeli atkarīgo iegrūž kārtējā daudzdienu plostā.

«Mums diemžēl ir tāds pieņēmums - ja ir svētki, mums tie jāatzīmē ar alkoholu. Un arī tas cilvēks, kas ir atkarīgais, viņš tad, kad nāk svētki, tad aizmirst, ka nevar. Tāpēc arī tas notiek, ka tā ģimene nesaprot, ka šim cilvēkam ir problēmas. Nu nevajadzētu šos svētkus svinēt ar alkoholu,» sacīja Narkoloģiskās palīdzības dienesta stacionāra virsārste Sarmīte Skaida.

Tos, kas nonākuši šajā stacionārā, atvedusi ātrā palīdzība vai policija - bieži vien tādā delīrijā, kas apdraud pašu un apkārtējos.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu