Saeimā top jauns priekšvēlēšanu aģitācijas likums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

KNAB priekšnieka vietnieks Alvis Vilks atzina, ka šis likumprojekts ir «labākais konsolidācijas piemērs, kāds ir bijis», savukārt «Providus» pētniece Iveta Kažoka izteicās, ka iepriekšējie likumi esot novecojuši un izskatoties pēc «miskastes».

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija otrdien, 24.janvārī nolēma sākt skatīt jaunizveidoto priekšvēlēšanu aģitācijas likumu, kurā būtu apvienotas patlaban spēkā esošo divu likumu normas.

Kā norādīja Saeimas Juridiskā biroja pārstāvis Gatis Melnūdris, patlaban spēkā esošie likumi «Par priekšvēlēšanu aģitāciju pirms Saeimas vēlēšanām un Eiropas Parlamenta vēlēšanām» un «Par priekšvēlēšanu aģitāciju pirms pašvaldību vēlēšanām» veidoti pēc vecas juridiskās tehnikas un esot «zem katras kritikas», un tajos vairs neesot praktiski iespējams integrēt jaunus grozījumus.

Tāpēc Juridiskais birojs kopā ar darba grupu, kurā ietilpa pārstāvji no Tieslietu ministrijas, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB), kā arī no sabiedriskās politikas centra «Providus», izstrādāja jaunu likumprojektu, ņemot par pamatu abus minētos likumus.

Melnūdris norādīja, ka jaunajā likumprojektā nav ietverti jauni konceptuāli risinājumi un nav savādāka regulējuma kā patlaban spēkā esošajos likumos, toties tas atbilst mūsdienu juridiskās tehnikas prasībām. Tā pieņemšana atvieglotu likuma lietošanu un jaunu grozījumu pieņemšanu.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija par likumprojekta virzīšanu izskatīšanai plenārsēdē konceptuālu lēmumu varētu pieņemt pēc nedēļas, pieļāva komisijas priekšsēdētājs Sergejs Dolgopolovs (SC).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu