Atklājas dārgākie apkures rēķini

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/Hermit

Visdārgāk par apkuri daudzdzīvokļu namā jāmaksā Liepājā, bet vislētāk - Mārupē. Tas izriet no projektā «Karstie rēķini» iesūtītajiem iedzīvotāju apkures rēķiniem. Pēc tiem redzams, ka cilvēki par apkuri maksā ļoti atšķirīgas summas.

Dārgākā apkure

Iesūtītajos rēķinos redzams, ka kādam Autoru ielas iemītniekam par apkuri pagājušā gada decembrī bija jāmaksā 1,78 Ls par kvadrātmetru. Šo dzīvokli apsaimnieko SIA «Liepājas namu apsaimniekotājs».

Otra lielākā maksa par apkuri gada nogalē bija Siguldā. Laimas ielas iedzīvotājam bija jāmaksā 1,71 Ls par kvadrātmetru. Šo mājokli apsaimnieko SIA «Inviana».

Savukārt trešajā vietā ierindojas Jūrmala. Slokas ielā dzīvojošais cilvēks rēķinu saņem tieši no siltuma piegādātāja «Jūrmalas siltums». Viņam par siltumu decembrī bija jāmaksā 1,52 par kvadrātmetru. Turklāt rēķinā kā karstā ūdens izmaksas bija norādīti 5,1 lati.

Lētākā apkure

Projektā apkopota arī informācija par lētāko apkuri. Pagaidām pēc pētījuma datiem vislētāk par apkuri decembrī bija jāmaksā Mārupē, Zeltrītu ielā dzīvojošajiem. Viņi maksāja tikai 22 santīmus par kvadrātmetru.

Taču tai pašā laikā SIA «Jauna vide.LV» apsaimniekota dzīvokļa iemītniekiem vēl bija jāmaksā 21 santīms par siltumenerģijas zaudējumiem un 2,1 Ls kubikmetrā par karstā ūdens uzsildīšanu.

Otrs lētākais apkures rēķins saņemts no Ogres. Mednieku ielā dzīvojošie par siltumu savā mājoklī maksāja 24 santīmus par kvadrātmetru. Vienlaikus dzīvokļa apsaimniekotājs - SIA «Senču nami» - iekasēja arī 2,22 latus par kubikmetru ūdens.

Savukārt trešā lētākā rēķina summa nāk no Ādažiem, kur Krastupes ielas dzīvoklī par siltumu bija jāmaksā 30 santīmu kvadrātmetrā. Iemītnieki rēķinu par siltumu saņem tieši no siltuma piegādātāja SIA «Wesemann Siltums». Papildus viņiem bija jāmaksā arī par karstā ūdens cirkulāciju no dzīvokļa (5,81 Ls).

Dārgākais karstais ūdens

Projekta mājas lapā varat apskatīt, kur ir Latvijā lielākie rēķini par karsto ūdeni.

Tāpat tur izveidota rēķinu fotogalerija, kurā var redzēt, cik atšķirīgi ir dažādi rēķini.

Vairāk par pētījuma rezultātiem

Uzzini arī Tu!

Ja arī Tu vēlies uzzināt, vai nepārmaksā par siltumu un cik par to pašu apkuri maksā Tavas mājas vai rajona kaimiņi, iesaisties akcijā «Karstie rēķini»!

Portāls TVNET aicina savus lasītājus iesaistīties akcijā. Tās mērķis ir noskaidrot, vai Latvijas iedzīvotāji nepārmaksā par siltumu. Ja tā ir, kopā ar sadarbības partneriem darīsim visu iespējamo, lai situāciju uzlabotu.

Apkopotie dati redzami un salīdzināmi speciālā, viegli pārskatāmā kartē.

Kas tev jādara?

Atrodi decembra un janvāra rēķinus, kuros redzama mājas adrese, dzīvokļa platība un maksa par apkuri un silto ūdeni. Ja zini, pieraksti arī mājas siltumenerģijas piegādātāju un sūti mums.

Rēķinus vari nosūtīt trīs dažādos veidos:

- uz epasta adresi karstierekini@karstierekini.lv

- mājas lapā www.karstierekini.lv (spiežot pogu «Sūtīt rēķinu»);

- pa pastu - akcijai «Karstie rēķini» Lomonosova ielā 1a, Rīga, Latvija, LV-1019.

Projektā iesaistījies ne tikai TVNET, bet arī Latvijas radio, TV3, «Diena», draugiem.lv, pilsēta24.lv, «Socmap» un «RE:BALTICA».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu