Ievēl jaunu NEPLP profesionāļu komandu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Saeimā ievēlētajai Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP) priekšā stāv smags un ilgs darbs, jo iepriekšējā NEPLP Ābrama Kleckina vadībā ne tikai mērķtiecīgi sagrāva sabiedrisko mediju uzticību skatītāju acīs, it sevišķi LTV, bet arī izrādīja kaunpilnu nekompetenci, nespējot nosargāt un attīstīt nacionālo informatīvo telpu Latvijā.

Apstiprina iepriekš atbalstītos kandidātus

Saeimas deputāti atbalstīja Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas koalīcijas deputātu atbalstītos kandidātus.

Jaunajā padomē darbosies žurnālists, politologs, studijas «Mistrus Media» vadītājs Gints Grūbe, augstskolas «Turība» Komunikāciju zinātņu katedras vadītājs Ainārs Dimants, «Latvijas Vēstneša» portāla nozares redaktore Aija Dulevska-Cālīte, mārketinga un sabiedrisko attiecību projektu vadītājs Dainis Mjartāns un filmu studijas «Ave» producents, operators un režisors Ivars Zviedris.

Vēl nav zināms, kurš būs padomes vadītājs

Par Grūbes apstiprināšanu NEPLP padomes locekļa amatā balsoja 56 deputāti, pret – 30, bet atturējās 12, par Dimantu balsoja 55 tautas kalpi, pret – 31, bet atturējās 11, savukārt par Dulevsku-Cālīti balsoja 56 deputāti, pret – 30 un atturējās 12. Mjartāna kandidatūru atbalstīja 55 deputāti, pret balsoja 33 un atturējās deviņi deputāti, savukārt Zviedris saņēma visvairāk – 60 – balsu atbalstu savai kandidatūrai, pret viņu balsoja 30, bet atturējās septiņi deputāti.

Grūbe sacīja, ka pagaidām vēl nav lemts, kurš varētu kļūt par padomes vadītāju, un pagaidām nav arī zināms, kad par to varētu lemt.

Visi jaunievēlētie komisijas locekļi ceturtdien pēc balsojuma jau dodas uz padomes telpām.

NEPLP kompetencē ir:

NEPLP ir neatkarīga pilntiesīga autonoma institūcija, kas atbilstoši savai kompetencei pārstāv sabiedrības intereses elektronisko plašsaziņas līdzekļu jomā, kā arī uzrauga, lai to darbībā tiktu ievērota Latvijas Satversme, šis likums un citi normatīvie akti.

Minētajai institūcijai ir tiesības pārbaudīt elektroniskā plašsaziņas līdzekļa izplatīto programmu uzskaiti un ierakstus, kā arī pieprasīt no elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem to finansiālās darbības pārskatu, ja šie plašsaziņas līdzekļi pieprasa vai iegūst valsts vai pašvaldību budžeta finansējumu vai maksājumu atvieglojumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu