Tiesa nolemj piedzīt no LTV par labu AKKA/LAA Ls 361 000

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Augstākā tiesa ceturtdien nolēma piedzīt no Latvijas Televīzijas (LTV) par labu Autortiesību un komunicēšanās konsultāciju aģentūrai/Latvijas Autoru apvienībai (AKKA/LAA) 361 tūkstoti latu, informēja tiesas preses sekretāre Baiba Kataja.

Viņa pastāstīja, ka apelācijas instances tiesa AKKA/LAA prasību un LTV pretprasību apmierinājusi daļēji. Tiesa atzina par noslēgtu uz laiku līdz 2012.gada 31.decembrim licences līgumu par muzikālo darbu izmantošanu 2005.gada 19.aprīļa licences līguma redakcijā. Tāpat tiesa noteica, ka licences līgumā paredzamais atlīdzības lielums ir 1,5% no licences līgumā definētajiem ieņēmumiem.

Augstākā tiesa arī nosprieda piedzīt no LTV par labu AKKA/LAA atlīdzību par laika periodu no 2005.gada 31.janvāra līdz 2008.gada 31.decembrim 354,6 tūkstošu latu apmērā, tiesas izdevumus 2,9 tūkstošu latu apmērā, kā arī izdevumus advokāta palīdzības apmaksai 3,5 tūkstošu latu apmērā.

Pilns apelācijas instances tiesas spriedums būs pieejams 10.februārī, un pēc tam lietas dalībnieki to 30 dienu laikā varēs pārsūdzēt Augstākās tiesas Senātā.

Jau ziņots, ka Augstākā tiesa lietu izskatīja 19.janvārī saistībā ar AKKA/LAA pārstāvja un LTV iesniegtām apelācijas sūdzībām par pirmās instances tiesas – Rīgas apgabaltiesas – spriedumu.

Rīgas apgabaltiesa 2009.gada 21.jūlijā nosprieda AKKA/LAA prasību apmierināt daļēji un no LTV par labu AKKA/LAA piedzīt 136,7 tūkstošus latu. Tāpat daļēji tika apmierināta LTV pretprasība pret AKKA/LAA un atzīts par noslēgtu pušu licences līgums par muzikālo darbu izmantošanu tā 2005.gada 19.aprīļa redakcijā, nosakot līgumu darbības termiņu līdz 2012.gada 31.decembrim.

LTV sāka darbību 1954.gadā. LTV vienīgais īpašnieks ir Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome.

Autoru biedrību AKKA/LAA veido četras struktūrvienības – AKKA/LAA kā pamata struktūrvienība, Baltijas un Ziemeļvalstu kopdarbībā tapusī mehāniskās reproducēšanas atlīdzības nodaļa AKKA/LAA-NCB, kā arī nesēja atlīdzības administrēšanas nodaļa un publiskā patapinājuma atlīdzības administrēšanas nodaļa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu