Madonā aukstajā laikā aizsaluši vairāku ēku ūdensvadi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Madonā vairākām ēkām aukstajā laikā aizsaluši ūdensvadi, tāpēc iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības SIA «Madonas namsaimnieks».

Kā informēja pašvaldības uzņēmumā, aizsalušus ūdensvadus nācies atkausēt Lazdonas un Kalna ielās, kur problēmas radušās nelielām vairākdzīvokļu mājām.

Kā uzskata uzņēmuma galvenais inženieris Raimonds Auziņš, ūdensvadi aizsalst mājas iemītnieku neuzmanības dēļ - iedzīvotāji salā tur vaļā neaizvērtas ārdurvis vai mājām ir nenosiltināti pagrabi. Arī pārlieku rūpīgi notīrīts sniegs ap akām var veicināt aizsalšanu, jo tiek noņemta dabiskā aizsargsega.

Aukstā laika dēļ arī SIA «Valmieras ūdens» speciālisti pēdējās nedēļas laikā snieguši palīdzību vairākiem desmitiem valmieriešu, kuriem problēmas sagādājuši aizsaluši ūdensvadi un bojātas apkures sistēmas.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Ivars Ķiksis informēja, ka zemā gaisa temperatūra skādējusi neprasmīgi siltinātiem komunikāciju tīkliem. Sasaluši arī tādi ūdensvadi, par kuriem saimnieki nav parūpējušies, piemēram, savlaicīgi neaizverot tuvumā esošu pagraba vēdlodziņu u.tml.

Komunikāciju aizsalšanu veicinājis arī tas, ka šoziem nav biezas sniega segas, bet zemo gaisa temperatūru pastiprina aukstais un asais vējš. Ķiksis piebilda, ka klientu lokā šoziem nav daļas to namīpašnieku, kam komunikāciju aizsalšana radījusi rūpes iepriekšējos gadus, - visticamāk, veikti siltināšanas darbi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu