Lietuva aicina lietuviešu izcelsmes Latvijas pilsoņus referendumā balsot pret

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lietuvas Seima parlamentārā grupa «Par latviešu un lietuviešu vienotību» aicina Latvijā dzīvojošos lietuviešu izcelsmes pilsoņus 18.februārī notiekošajā referendumā balsot pret otras valsts valodas ieviešanu Latvijā.

«Mēs, Lietuvas Seima parlamentārās grupas »Par latviešu un lietuviešu vienotību« biedri, uzskatām, ka šī iniciatīva ir vērsta pret Latvijas valsts pamatiem, rada briesmas latviešu nacionālajai kultūrai un tiecas sanaidot tās pilsoņus,» par 18.februārī notiekošo referendumu norādījusi Lietuvas Seima parlamentārā grupa.

Līdz ar to visi lietuviešu izcelsmes Latvijas pilsoņi aicināti solidarizēties ar latviešu tautas un valsts vitālajām interesēm un referendumā teikt pret otrai valsts valodai Latvijā, kā arī mudināt visus, kas jūt atbildību pret Latvijas valsti, rīkoties tāpat, uzsvērts parlamentārās grupas paziņojumā.

Jau vēstīts, ka referendums notiks 18.februārī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu