Tapis jauns uzraksts uz Daugavas ledus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Dienu pirms tautas nobalsošanas par Satversmes grozījumiem, kas paredz valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai, uz Daugavas ledus parādījies uzraksts, kas aicina būt aktīviem un piedalīties referendumā.

Jau ceturtdien tika vēstīts par uzrakstiem, kas izveidoti uz Daugavas ledus Rīgā. Iepriekš bija izveidots uzraksts «Pret», bet piektdien uz ledus lasāms vārds «Celies».

Viena no pirmsreferenduma laika akcijām ir ar devīzi «Celies un ej!», ko īsteno ārzemju latvieši un daudzi Latvijas kultūras nozares pārstāvji. Viņi aicina šajā dienā nepalikt mājās, celties un iet balsot.

Sestdien, 18.februārī, Latvijā notiek referendums par Satversmes grozījumiem, kas paredz mainīt Satversmes 4., 18., 21., 101. un 104. pantu, iekļaujot tajos nosacījumu par krievu valodu kā otru valsts valodu, nosakot, ka arī pašvaldībās darba valodas ir latviešu un krievu valoda un ikvienam ir tiesības saņemt informāciju latviešu un krievu valodā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu