Valsts prezidents un premjers balso «pret»

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts prezidents Andris Bērziņš nule Latvijas vēstniecībā Varšavā nobalsojis referendumā, atbalstot latviešu valodu. Arī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) šodien referendumā nobalsoja pret otras valsts valodas ieviešanu, tādējādi atbalstot Latvijas valsts pamatus.

Atbalsta latviešu valodu

«Prezidents balsoja, lai atbalstītu latviešu valodu,» informēja Bērziņa preses sekretāre Līga Krapāne.

Lielu interesi izrādot arī Polijas mediji, kas intervē prezidentu un jautā, kādēļ referendumā ir tik svarīgi balsot par latviešu valodu. Arī piektdien Krakovā bijusi liela interese no poļu medijiem.

Krapāne arī pastāstīja, ka vēstniecībā ir pieteikts autobuss ar 100 pilsoņiem, kas vēlas nobalsot referendumā.

Prezidents atrodas vizītē Polijā

Referendumā nobalsojusi arī prezidenta delegācija, kas pēc nobalsošanas uzreiz dosies uz lidostu, lai atgrieztos Latvijā.

Bērziņa paziņojums par referenduma rezultātiem ir gaidāms svētdienas rītā.

Jau vēstīts, ka prezidents balsos vēstniecībā Varšavā, jo viņš no ceturtdienas bija vizītē Polijā.

Arī premjers balso «pret» divvalodību Latvijā

Arī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) šodien referendumā nobalsoja pret otras valsts valodas ieviešanu, tādējādi atbalstot Latvijas valsts pamatus.

Premjers pēc balsojuma žurnālistiem uzsvēra, ka šis ir bijis balsojums par Latvijas valsts pamatiem un viņš ir pārliecināts, ka dažādu marginālu grupu virzītā referenduma iniciatīva neizdosies.

Premjers arī pateicās visiem iedzīvotājiem, kuri šodien dosies uz referendumu un balsos pret, kā arī visām nevalstiskajām organizācijām, kurās dažādas minoritāšu grupas līdz šim aicinājušas piedalīties referendumā un paust atbalstu latviešu valodai.

Ja referendumā maksimāli liels skaits nobalsos par latviešu valodu, tad tas turpmāk arī mazinās šādu līdzīgu referendumu rosināšanu.

Dombrovskis atzina, ka pēc referenduma diskusijas par valodas jautājumu turpināsies un svarīgi būšot sagaidīt ekspertu vērtējumu par iespējām noteikt Satversmē negrozāmus pantus.

Sestdien notiek referendums par Satversmes grozījumiem, kas paredz krievu valodai noteikt otras valsts valodas statusu. Prezidents iepriekš aicinājis visus Latvijas pilsoņus rīkoties atbildīgi, lai latviešu valoda paliktu vienīgā valsts valoda Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu