LIC vadītāja Rozentāle joprojām slimo

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Infektoloģijas centra (LIC) vadītāja Baiba Rozentāle jau vairāk nekā mēnesi ir uz slimības lapas, un viņas pienākumu izpildītāja Jeļena Storoženko ir neziņā par Rozentāles iespējamo atgriešanos darbā.

«Viņa tiešām ir slima, bet man nav informācijas, ko es varētu precizēt. Rozentāles kundze nekādu ziņu nav devusi. Es arī viņu ļoti gaidu atpakaļ,» sacīja Storoženko, kas uz Rozentāles slimības laiku ar Veselības ministrijas rīkojumu iecelta par LIC vadītājas pienākumu izpildītāju.

Sākumā Rozentāle ar vietas izpildītāju sazvanījusies un Storoženko nopratusi, ka viņai tiešām ir problēmas, taču pašlaik LIC darbiniekiem neesot nekādas informācijas, kad centra vadītāja varētu atgriezties darbā. Rozentālei slimības lapa ir kopš janvāra sākuma.

Ar LIC direktori neizdevās sazināties, jo viņas tālrunis ir izslēgts.

Veselības ministre Ingrīda Circene («Vienotība») iepriekš izteikusies, ka Rozentāle slimo kopš paziņojumiem par LIC reorganizāciju.

«Latvijā tā gadās, ka tad, kad notiek tādas jutīgas darbības, arī Rozentāles kundze slimo. [Viņa slimo] kopš mēs paziņojām par reorganizāciju,» uzsvēra Circene.

Ministre noliedza, ka iecere reorganizēt LIC būtu politiska izrēķināšanās, un atzina, ka Rozentāle ir augsta līmeņa organizatore un viņa šajā sistēmā varēs turpināt strādāt. «Viņai noteikti ir vieta, lai strādātu veselības aprūpes nozarē,» apliecināja Circene.

Jau vēstīts, ka Veselības ministrija izstrādājusi rīkojuma projektu, kas paredz līdz 2012.gada 1.aprīlim reorganizēt LIC, nododot ar infekciju slimību ārstniecību saistītās funkcijas Rīgas Austrumu klīniskajai universitātes slimnīcai, bet valsts pārvaldes funkcijas sabiedrības veselības un epidemioloģiskās drošības jomā – jaunai veselības ministra padotībā esošai tiešās pārvaldes iestādei – Slimību profilakses un kontroles centram.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu